Main Content

Škriniar či Aké? Legenda Tottenhamu radí Manchestru United

pondelok, 20. júl 2020 18:00 | Autor: Martin Gregor

Milan Škriniar, Nathan Aké
Milan Škriniar, Nathan Aké | zdroj: TASR

S Manchestrom United sú spájané viaceré posily, no pokiaľ ide o defenzívu, v poslednej dobe sa spájajú s Old Trafford predovšetkým mená dvoch stopérov – Nathana Akého a Slováka Milana Škriniara.

V rozhovore pre britský Express sa k tejto téme vyjadril bývalý obranca Tottenhamu Hotspur Gary Stevens, ktorý skonštatoval, že Manchestru United by radšej odporučil angažovanie Holanďana Akého. Hlavným dôvodom má byť to, že Aké má už bohaté skúsenosti s Premier League, keďže v tejto lige odohral vyše 100 stretnutí.

,,Spomenuli ste stopéra Milana Škriniara z Interu Miláno. Áno, ako hráča ho mám veľmi rád,” najprv uviedol pochvalne  na adresu slovenského reprezentanta, ktorého portál Express označil za jedného najlepších stopérov v Európe. Následne však skonštatoval: ,,Keď hovoríme o hráčoch zo zahraničia, ktorí prichádzajú do Premier League, niektorí sa usadia bleskovo, no iní nie. A jednoducho z tohto dôvodu úplne úprimne uprednostňujem Akého.

My dopĺňame, že obaja hráči majú aktuálne 25 rokov, no prestupu Akého na Old Trafford nahrávajú aj ďalšie faktory. Jedným z nich je skutočnosť, že jeho Bournemouth podľa všetkého vypadne z Premier League a hráč jeho kalibru rozhodne nebude hrať nižšiu súťaž. Čiže na rozdiel od Škriniara nie je otázkou či prestúpi, ale kam. Nuž a aj jeho odhadovaná cena je nižšia. Kým za Škriniara Inter Miláno údajne žiada až 60 miliónov eur, Aké má podľa Transfermarktu odhadovanú cenu len okolo 30 miliónov.