Main Content

Prestupové novinky (20.7.): Škriniar, Havertz, Donnarumma, Costa, Messi či Bellingham

pondelok, 20. júl 2020 18:00 | Autor: Martin Gregor

Kompletné dnešné prestupové špekulácie si môžete pozrieť formou videa. Stačí kliknúť na PLAY tu hore, alebo si ho nájsť na našom YouTube kanáli. Ak však preferujete text, dole nájdete všetko podstatné.

Škriniar či Aké? Legenda Tottenhamu v tom má jasno

S Manchestrom United sú spájané viaceré posily, no pokiaľ ide o defenzívu, v poslednej dobe sa spájajú s Old Trafford predovšetkým mená dvoch stopérov – Nathana Akého a Slováka Milana Škriniara. V rozhovore pre britský Express sa k tejto téme vyjadril bývalý obranca Tottenhamu Hotspur Gary Stevens, ktorý skonštatoval, že Manchestru United by radšej odporučil angažovanie Holanďana Akého.

Milan Škriniar
Milan Škriniar | zdroj: TASR

Donnarumma naťahuje AC Miláno

AC Miláno sa snaží dohodnúť s Gianluigim Donnaromum na predĺžení jeho zmluvy do roku 2023, no vyzerá to tak, že mladý taliansky brankár si necháva dostatok času na rozmyslenie. Podľa talianskeho CalcioMercato ide o vyjednávaciu taktiku jeho agenta Mina Raiolu, ktorý tak chce držať Milánčanov v napätí a možno tak dosiahnuť ešte lepšie podmienky novej zmluvy. Súčasný kontrakt 21-ročnej hviezdy končí už po budúcej sezóne, čo Rosonerri komplikuje situáciu.

Gianluigi Donnarumma
Gianluigi Donnarumma | zdroj: TASR

Chelsea blízko spečatenia prestupu Havertza

Podľa denníka The Athletic je Chelsea FC už len malý kúsok od získania služieb Kaia HavertzaBayeru Leverkusen. O 21-ročného nemeckého mladíka sa zaujíma viacero veľkoklubov, no Abramovičova Chelsea je údajne jediným, ktorý je ochotný zaplatiť požadovanú čiastku. Kým minulý týždeň sa hovorilo o sume okolo 100 miliónov eur, The Athletic tvrdí, že na jeho kúpu bude napokon stačiť “len” 80 miliónov eur.

Kai Havertz
Kai Havertz | zdroj: TASR

Juventus hľadá parťáka k Ronaldovi

Juventus Turín by sa rád ešte výraznejšie posilnil v útoku a preto podľa Tuttosport hľadá na trhu nového parťáka“ pre Cristiana Ronalda. Najhorúcejšie stopy údajne vedú do Wolverhamtponu, kde sa stará dáma zaujíma o Raula Jimeneza a do Neapolu, kde naopak púta pozornosť Arkadiusz Milik. Ďalšími menej pravdepodobným možnosťami sú vraj Edin Džeko z AS Rím a Alexandre Lacazettte z Arsenalu.

Futbalisti Juventusu Turín
Futbalisti Juventusu Turín | zdroj: TASR

Dva prestupové ciele Manchestru City

Tréner Manchestru City Pep Guardiolasa údajne zameral na angažovanie Douglasa Costu z Juventusu Turín a obrancu JosehoGimeneza z Atletica Madrid. Taliansky Tuttosport tvrdí, že pokladňu Citizens by mohlo získanie Costu vyjsť okolo 50 miliónov eur. 29-ročný Brazílčan už pod vedením Guardiolu hrával v čase, kedy viedol Bayern. Pokiaľ ide o Gimeneza, The Times píše až o čiastke okolo 120 miliónov eur, ktorú údajne požaduje Atletico. To je suma, ktorá je výrazne vyššia, než je odhadovaná cena tohto hráča okolo 60 miliónov.

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: TASR

Rýchle správy

Tréner Barcelony Quique Setien, ktorý získal napriek neúspešnému boju o španielsky titul dôveru od vedenia klubu minimálne do konca sezóny, uviedol, že má s Lionelom Messim dobrý vzťah a poprel tým fámy, podľa ktorých to medzi nimi vie.

V piatok sme informovali, že prestup 17-ročného Judea Bellinghama do Dortmundu je na spadnutie. Dnes už môžeme povedať, že ide o oficiálny transfer. Žlto-čierni už na Twitteri potvrdil, že kúpili tohto mimoriadne perspektívneho mladíka z Birminghamu za 25 miliónov eur. O 17-ročného tínedžera, s ktorým podpísali 5-ročný kontrakt, mal obrovský záujem aj Manchester United.

Podľa Foot Mercato sa Manchester United a Tottenham počas leta pobijú o služby 27-ročného stredopoliara Valencie Geoffreyho Kondogbiu. Cena francúzskeho rodáka sa odhaduje na vyše 22 miliónov eur.

BarcelonaArsenal sú vraj blízko k výmene hráčov. Do Barcy by mal zamieriť Matteo Guendouzi výmenou za Philippeho Coutinha. Informoval o tom španielsky plátok Marca, ktorý však nešpecifikoval podmienky tejto výmeny, teda ani to, či by Barca dostala nejakú finančnú kompenzáciu z Arsenalu, nakoľko odhadovaná hodnota Coutinha je predsa len o čosi vyššia, než v prípade talentovaného Guendouziho.

Veterán Nicolas Anelka si myslí, že Sadio Mane, Mohamed Salah aj Roberto Firmino majú kvalitu na to, aby posilnili Real Madrid. Súčasný tím Liverpoolu je však taký silný, že ani jeden z nich necíti potrebu meniť farbu a prestupovať do lepšieho.  

Neapol sa podľa denníka Marca zaujíma o služby srbského útočníka Lukea Jovica z Realu Madrid, ktorý v tíme Bieleho baletu po príchode z Frankfurtu úplne nenaplnil očakávania a preto je otvorený novej výzve. Cena 22 ročného mladíka sa odhaduje na 32 miliónov eur.

Adama Lallanu, ktorý odchádza z Liverpoolu sa zaujíma až štvorica klubov Premier League. Podľa denníka The Sun ide o Everton, Brighton, Liecester a Burnley.