Main Content

VIDEO: Real Madrid môže už v najbližšom kole oslavovať titul

utorok, 14. júl 2020 06:12 | Autor: TASR

Karim Benzema
Karim Benzema | zdroj: TASR

Madrid 14. júla (TASR) - Futbalisti Realu Madrid sú jedno víťazstvo od zisku prvého španielskeho titulu od roku 2017. V pondelňajšom stretnutí 36. kola La Ligy zvíťazili na pôde Granady 2:1 a majstrami sa môžu stať už vo štvrtok, keď doma privítajú Villarreal.

Favorizovaní hostia sa veľmi rýchlo ujali dvojgólového vedenia, v 10. minúte otvoril skóre Ferland Mendy a už o šesť minút neskôr sa k nemu na streleckej listine pridal Karim Benzema. Domáci po zmene strán znížili zásluhou Darwina Machisa, no zabodovať sa im nepodarilo a sú na desiatej pozícii. Real vedie tabuľku dve kolá pred koncom sezóny o štyri body pred obhajcom titulu FC Barcelona. Zverenci Zinedinea Zidanea vyhrali deviaty ligový zápas za sebou, uspeli vo všetkých stretnutiach La Ligy od reštartu.

Getafe remizovalo na štadióne Alavesu 0:0. Hostia poskočili na šieste miesto tabuľky, no nevyhrali štvrtý duel v sérii. Sedemnásty Alaves získal aspoň bod po šiestich prehrách.

Piaty Villarreal prehral na domácom ihrisku so siedmym Realom Sociedad San Sebastian 1:2. Hostia sa ujali vedenia v 61. minúte, keď sa presadil Willian Jose, o štvrťhodinu neskôr pridal poistku Diego Llorente. Za domácich skóroval päť minút pred koncom Santi Cazorla. San Sebastian má na konte 54 bodov rovnako ako Getafe, Villarreal získal o tri body viac.

La Liga - 36. kolo:

Deportivo Alaves - Getafe CF 0:0

Villarreal CF - Real Sociedad San Sebastian 1:2 (0:0)
Góly: 85. Cazorla - 61. Jose, 75. Llorente

Granada CF - Real Madrid 1:2 (0:2)
Góly: 50. Machis - 10. Mendy, 16. Benzema