Main Content

Barcelona si počká

pondelok, 13. júl 2020 18:00 | Autor: Martin Gregor

Josep Maria Bartomeu
Josep Maria Bartomeu | zdroj: TASR

Prezident FC Barcelona Josep Maria Bartomeu povedal, že Katalánci si počkajú na to, ako sa vyvinie situácia na prestupovom trhu skôr než urobia prvý vážny krok. Nepriamo tak naznačil aj klubovú stratégiu, pokiaľ ide o prípadný zisk služieb Lauzara Martineza z Interu Miláno.

Argentínsky útočník je spájaný s Barcelonou už dlhšiu dobu, no ako sme uviedli už niekoľkokrát, Inter deklaruje, že ho predá len v prípade, ak o prestup požiada samotný futbalista. Nuž a vyzerá to tak, že žiadny takýto náznak zatiaľ neexistuje.

,,Toto prestupové obdobie bude veľmi odlišné. Veľké kluby sú limitované ekonomickými problémami, no Barcelona je vždy klub, ktorý hýbe trhom,” povedal Bartomeu v rozhovore pre TV3. ,,V prípade Lautara sú rokovania aktuálne prerušené. Hovorili sme s Interom pred pár týždňami. Sme vo fáze vyčkávania. Počkáme si na koniec sezóny, aby sme všetko prehodnotili.”

Tomáš Souček (vľavo) a Lautaro Martinez
Tomáš Souček (vľavo) a Lautaro Martinez | zdroj: TASR

Hlavným problémom Barcelony je nedostatok financií. Lautaro by mohol stáť pokladňu Blaugranas aj 100 miliónov eur. Značnú časť z nich by mohli získať predajom Philippeho Coutinha, no jeho budúcnosť je stále veľmi neistá. Katalánci ho nechcú predávať výrazne pod cenu, keďže zaňho zaplatili Liverpoolu pred začiatkom minulej sezóny 145 miliónov eur. Bayern, kde hosťoval, záujem nemá a hoci sa spomínal comeback do Liverpoolu, či prestup do Tottenhamu, zatiaľ nejde o horúce stopy.