Main Content

Vůjtekovi zverenci sú už v Bratislave, zápasy našich uvidíme aj v televízii

streda, 14. december 2011 09:47 | Autor: Dominika Mariňáková

Vůjtekovi zverenci sú už v Bratislave, zápasy našich uvidíme aj v televízii
Vůjtekovi zverenci sú už v Bratislave, zápasy našich uvidíme aj v televízii | zdroj: Dominika Mariňáková pre Sport7.sk, foto SITA

Slovenská hokejová reprezentácia začala s prípravou na blížiaci sa turnaj v susednom Rakúsku (16.-17. decembra). Na súpiske sa okrem viacerých hráčov z víťazného kádra z nedávneho Nemeckého pohára objavili po dlhšej odmlke aj mená skúsených reprezentantov ako brankár Lašák, obranca Starosta či útočník Radivojevič.

Ambície sú teda opäť vysoké, dosiahnuť čo najlepšie umiestnenie chcú aj hráči. "V prvom rade musíme nadviazať na hru, ktorú sme predvádzali v Nemecku - zodpovedná obrana a krátke striedania. Keď sa budeme držať tejto taktiky, tak môžeme uspieť aj v Rakúsku" nechal sa počuť liberecký útočník Milan Bartovič.

Pripravený pomôcť je aj útočník Atlantu Mytišči Branko Radivojevič: "V čase konania Nemeckého pohára som bol zranený, mal som problémy so slabinami a klubový lekár mi neodporučil odohranie zápasov v Mníchove. Teraz som už zdravý, som tu a pripravený pomôcť. Dnes už nemôžeme nič brať na ľahkú váhu, v posledných rokoch sme prehrávali aj s papierovo slabšími súpermi, vždy však poteší každé víťazstvo a preň bude treba vyplniť všetko, čo tréner povie."

Výsledok z Nemecka by rád zopakoval aj hlavný kormidelník nášho tímu Vladimír Vůjtek: "Chceli by sme napodobniť úspešný prvý turnaj. Naším cieľom je finálová účasť. V stredu a vo štvrtok máme v Bratislave tréningy a potom odcestujeme do Klagenfurtu." Pozvánku na zraz mu opäť odmietlo viacero hráčov, on sám však z toho vedu nerobí: "Ospravedlnenia ,samozrejme, boli, všetky sú však opodstatnené. Tak to býva pred každým zrazom a ja si myslím, že aj napriek tomu tu máme dostatočne konkurenčný tím. Útok máme taký, aký sme chceli, horšie je to s obranou, kde sme naposledy nemali problémy, ale teraz sa nám ospravedlnili 3 obrancovia a museli sme to na poslednú chvíľu dopĺňať. "

Zaujímavá situácia nastala v oblasti bránkoviska. Pôvodne sa mal v Klagenfurte predstaviť starý známy brankársky tandem Lašák – Staňa. "Staňu, ktorý ochorel, sme pôvodne chceli nahradiť Hamerlíkom, ten je však zranený a tak sme povolali Jána Laca z Popradu. Proti Bielorusom bude stáť v bránke Ján Lašák, o brankárovi na sobotňajší zápas sa rozhodneme neskôr. "

Dnes absolvovali hráči stretnutie s realizačným tímom, následne sa presunuli na tréning do posilňovne. Večer stihli regeneráciu a masáže, nasledujúce dni už sa predstavia aj na ľade, hoci len v tréningovom nasadení. V piatok od 16:45 na nich čakajú Bielorusi, čas a meno súpera v ich sobotňajšom zápase bude záležať na výsledku piatkového zápasu Rakúsko – Švajčiarsko. Oba zápasy slovenských reprezentantov bude vysielať STV na svojom druhom kanáli. Piatkový zápas môžeme sledovať v priamom prenose, takisto to bude aj v prípade finále so slovenskou účasťou (sobota od 20:15 hod). Ak by hrali slovenskí reprezentanti o 3. miesto, STV ho odvysiela od 20:15 zo záznamu. 

Nominácia Slovenska na Rakúsky pohár

Brankári: Ján Lašák (Amur Chabarovsk, Rus./KHL, počet štartov v reprezentácii 82 / počet gólov 0), Ján Laco (Lev Poprad, SR/KHL, 5/0).

Obrancovia:
Marek Ďaloga (HKm Zvolen, 4/0), Kristián Kudroč (Ässät Pori, Fín., 17/0), Vladimír Mihálik (Lev Poprad, SR/KHL, 13/1), Michal Sersen (HC Sparta Praha, ČR, 27/2), Tomáš Starosta (Jugra Chanty-Mansijsk, Rus./KHL, 104/3), Richard Stehlík (Salavat Julajev Ufa, Rus./KHL, 69/2), Ján Tabaček (HC Košice, 11/0).

Útočníci:
Mário Bližňák (HC Sparta Praha, ČR, 3/0), Martin Bakoš (HC Slovan Bratislava, 2/0), Milan Bartovič (HC Bílí Tigři Liberec, ČR, 49/11), Martin Cibák (Neftechimik Nižnekamsk, Rus./KHL, 45/6), Vladimír Dravecký (HC Košice, 15/3), Marcel Haščák (HC Košice, 11/1), Marcel Hossa (Spartak Moskva, Rus./KHL, 85/23), Patrik Lušňák (HK 36 Skalica, 3/0), Michel Miklík (HC Košice, 15/3), Juraj Mikúš (Lev Poprad, SR/KHL, 41/6), Branko Radivojevič (Atlant Mytišči, Rus./KHL, 79/7), Štefan Ružička (Spartak Moskva, Rus./KHL, 32/13), Radoslav Tybor (Dukla Trenčín, 5/1).
Náhradníci (na telefonické zavolanie): Peter Hamerlík (HC Oceláři Třinec,ČR, 7/0), Libor Hudáček (HC Slovan Bratislava, 6/1), Tomáš Bulík (HC Slovan Bratislava, 25/1), Martin Štajnoch (HC Slovan Bratislava, 3/0), Ivan Švarný (HC Slovan Bratislava, 41/1).

Realizačný tím:
Otto Sýkora (generálny manažér), Vladimír Vůjtek (tréner), Peter ORemus (asistent trénera), MUDr. Jozef Kubašovský (lekár), Michal Malina (masér), Branislav Prokop (fyzioterapeut), Samuel Petráš (výstrojový manažér), Rastislav Antala (marketing), Peter Dobiaš (médiá)