Main Content

Prestupové špekulácie dňa (23.6.): Výmena veľkoklubov, Zlatan do La Ligy, Coutinho, Bale a ďalší

utorok, 23. jún 2020 18:00 | Autor: Martin Gregor

Kompletné dnešné prestupové špekulácie si môžete pozrieť formou videa. Stačí kliknúť na PLAY tu hore, alebo si ho nájsť na našom YouTube kanáli. Ak však preferujete text, dole nájdete všetko podstatné.

Zlatan Ibrahimovič a Real Madrid?

Španielsky plátok Don Balon, ktorý je známy svojimi bombastickými prestupovými špekuláciami, ktoré sú musíme úprimne povedať občas poriadne pritiahnuté za uši, tvrdí, že agent Zlatana Ibrahimoviča Talian Mino Raiola je pripravený ponúknuť služby švédskeho veterána Realu Madrid. Ibrahimovičová zmluva v AC Miláno sa v lete skončí a služby 38-ročného kanoniera tak budú k dispozícii zadarmo. Je však veľmi otázne, či by mu Zinedine Zidane vedel nájsť miesto v zostave Bieleho baletu. Dopĺňame, že Ibrahimovič pôsobil v La lige medzi rokmi 2009 až 2011 v Barcelone.

Zlatan Ibrahimovič
Zlatan Ibrahimovič | zdroj: TASR

Výmena medzi Barcelonou a Juventusom má jednu podmienku

Už dlhšiu dobu sa špekuluje  o možnosti príchodu Miralema Pjaniča z Juventusu Turín do FC Barcelona. Stará dáma by však rada urobila s Blaugranas výmenu, v rámci ktorej by za Pjaniča nadobudla služby Arthura. Háčik je však v tom, že 23 ročný brazílsky stredopoliar dal najavo, že by rád zostal na Camp Nou. Najnovšie sa k tejto téme vyjadril športový riaditeľ Starej dámy Fabio Paratici, ktorý vyhlásil, že Arthur musí byť najprv 100% presvedčený o tom, že chce obliekať dres Juventusu, inak takáto výmena nedáva zmysel. Rešpektovaný novinár Gianluca DiMarzio medzitým publikoval článok, v ktorom uviedol, že Arthur sa už pomaly zmieruje s tým, že odíde do Juventusu a tak cely obchod je podľa neho na dobrej ceste k finálnej realizácii.

Miralem Pjanič
Miralem Pjanič | zdroj: TASR

Coutinho na krátky čas do Liverpoolu?

Bývalá hviezda Liverpoolu John Aldridge tvrdí, že TheReds by mali spraviť všetko pre to, aby sa dohodli s Barcelonou na krátkodobom hosťovaní Philippeho Coutinha na Anfield Road. Potreba kreatívneho typu ofenzívneho záložníka respektíve útočníka sa podľa neho naplno prejavila v zápase s Evertonom, v ktorom Liverpool v ofenzíve nevedel nič vymyslieť. Coutinho je aktuálne na hosťovaní v Bayerne, no to sa končí už tento mesiac a podľa Aldridgea by bolo pre všetky strany najlepšie, keby následne prišiel na zvyšok sezóny do Liverpoolu.  

Philippe Coutinho
Philippe Coutinho | zdroj: TASR

Rýchle správy

Podľa informácii Sky Italia sa obranca Parížu St. Germain Thomas Meunier stane novou posilou Borussie Dortmund. Belgickému reprezentoval končí v PSG kontrakt už k 30. júnu a po tomto termíne sa stane voľným hráčom. Borussiu Dortmund podľa talianskeho zdroja uprednostnil pred ponukami Arsenalu a Tottenhamu.

23-ročný stredopoliar Scott McTominay spojil svoju budúcnosť s Manchestrom United, keď s klubom z Old Traffordu podpísal novú zmluvu s platnosťou až do konca sezóny 2024/2025

Bývalý spoluhráč Garetha Balea z Tottenhamu Hotspur švédsky brankár Oscar Jansson tvrdí, že Tottenham by veľmi rád uvítal waleskú hviezdu naspäť vo svojom tíme, no nemyslí si, že Bale opustí Real Madrid skôr, než vyprší jeho platný kontrakt s Pusinkami v roku 2022.

Gareth Bale
Gareth Bale | zdroj: TASR

Podľa Le 10 Sport Bayern Mníchov odmieta predať Lucasa Hernandezado Parížu St. Germain. Francúzsky majster ho považuje za ideálnu náhradu na pozíciu stopéra za odchádzajúceho Thiaga Silvu, ktorý podľa všetkého posilní taliansku Fiorentinu.

Zámorská ESPN tvrdí, že Borussia Dortmund je aktuálne bližšie k podpisu služieb talentovaného Judea Bellinghama než ManchesterUnited. Oba celky čakajú do 29. júna, kedy mladučký stredopoliar Birminghamu City nadobudne 17 rokov, aby s ním mohli podpísať profesionálnu zmluvu. Bellingham odohral v 16 rokoch za mužov Birminghamu už 33 zápasov a strelil v nich 4 góly.

AS Rím je podľa Corriere dello Sport blízko k tomu, aby si udržal služby Chrisa Smallinga, ktorý v tíme Vlkov hosťuje z Manchestru United. Rimania sa taktiež snažia udržať si služby Henrika Mkhitaryana, ktorý je kmeňovým hráčom Arsenalu.