Main Content

Prestupové špekulácie dňa (18.6.): Messi, Jimenez a mladá hviezda Španielov

štvrtok, 18. jún 2020 17:18 | Autor: Martin Gregor

Kompletné dnešné prestupové špekulácie si môžete pozrieť formou videa. Stačí kliknúť na PLAY tu hore, alebo si ho nájsť na našom YouTube kanáli. Ak však preferujete text, dole nájdete všetko podstatné.

Lionel Messi by mal čoskoro podpísať novú zmluvu

Španielsky plátok Mundo Deportivo tvrdí, že Lionel Messi čoskoro predĺži zmluvu s Barcelonou do konca sezóny 2022/2023, čo je vzhľadom na to, že pred niekoľkými dňami mu vypršala možnosť požiadať o odchod inam, predpokladaná vec. Súčasťou novej zmluvy s Barcelonou by však vraj mala byť aj klauzula, ktorá by mu umožnila požiadať o odchod ešte pred rokom 2023. Súčasný kontrakt Messiho na Camp Nou končí po sezóne 2020/2021. Ak by však Barcelona s Messim nepredĺžila zmluvu počas letného prestupového obdobia, riskovala by, že by po budúcej sezóne odišiel z Barcy úplne zadarmo.

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Veľký záujem o Jimeneza, ktorého láka prestup do TOP klubu

Hviezdny útočník Wolverhamptonu Wanderers Raul Jimenez podľa všetkého v letnom prestupovom termíne zmení dres. O hráča, ktorý dokázal v tejto sezóne v rámci všetkých súťaží nastrieľať 22 gólov a pridať k tomu aj 10 asistencií je veľký záujem, no čo je hlavné, samotný Mexičan v nedávnom rozhovore s Jessicou Coch priznal, že ho láka prestup do slávneho klubu. Hoci nepovedal, či existujú reálne rokovania, uviedol, že v prípade klubov ako Real Madrid, Barcelona, Juventus, Manchester City, Manchester United či Liverpool by bolo preňho veľkou cťou obliekať ich dres. ,,Môj vysnívaný tím? Ak by ma podpísal ktorýkoľvek z tých, ktoré som vymenoval, bolo by to pre mňan neuveriteľné,” uviedol. 

Raul Jimenez
Raul Jimenez | zdroj: Instagram

Šiesti hráči Liverpoolu, ktorí sú na predaj

Podľa britského bulvárneho plátku The Sun je z tímu Liverpoolu aktuálne k dispozícii na predaj až šestica hráčov. Ide o Nabyho Keitu, Xherdana Shaqiriho, Divocka Origiho, Dejana Lovrena, Marca Grujica a Adama Lallanu. Naopak The Reds sa pokúsia počas leta priviest na Anfield Road Rubena Nevesa a Adama Traoreho z Wolverhamptonu a ako sme naznačili už aj u predchádzajúcej správy, záujem posilniť Liverpool naznačil aj ďalší hráč Wolves Raul Jimenez.

Xherdan Shaqiri
Xherdan Shaqiri | zdroj: Instagram Xherdan Shaqiri

Pedro nepodpíše s Chelsea krátkodobú zmluvu

32-ročný španielsky ofenzívny stredopoliar Pedro podľa zdrojov portálu The Athletics odmieta podpísať s Chelsea krátkodobý kontrakt, ktorý by mu umožnil dohrať túto sezónu Premier League. Jeho súčasná zmluva končí na Stamford Bridge 30. júna a tak má právo po tomto dátume z klubu odísť, hoci sezóna sa dohrá až neskôr. Hlavným dôvodom jeho rozhodnutia má byť skutočnosť, že sa dohodol na zmluve s AS Rím a nechce riskovať, že sa pred príchodom k Vlkom zraní.

Záujem o mladú hviezdu Španielska rastie

Na prestupovom trhu je badateľný stúpajúci záujem o vychádzajúcu hviezdu španielskeho futbalu Ferrana Torresa z Valencie. Mládežnícky reprezentant La Furia Roja sa najnovšie ocitol v hľadáčiku Realu Madrid. 20-ročný útočník je však vraj aj prestupovou alternatívou pre Borussiu Dortmund v prípade, že žlto-čierni prídu o Jadona Sancha, nuž a spájaný je aj s klubmi z Anglicka a Talianska. Cena Torresa sa odhaduje na 45 miliónov eur.

Ďalšie rýchle správy

  • Inter Miláno požaduje za Lautara Martineza od Barcelony 85 miliónov eur a k tomu krajného obrancu Juniora Firpa. Barcelona však núka len 65 miliónov. Podľa španielskeho sport.es si aktuálne viac dovoliť nemôže.
  • Už historicky najlepší strelec SSC Neapol Dries Mertens sa dohodol s klubom spod Vezuvu na novej dvojročnej zmluve, čím vyvrátil množiace sa špekulácie o jeho možnom odchode z klubu
  • Leicester City je podľa Sky Sports pripravený odmietnuť ponuky za ľavého krajného obrancu Bena Chilwella, o ktorého sa zaujíma Manchester City a Chelsea
  • Brazílsky stopér David Luiz včera odohral katastrofálny zápas proti Manchestru City, keď mal prsty v dvoch inkasovaných góloch Arsenalu a ešte sa nechal popri tom vylúčiť. Napriek tomu po zápase povedal, že chce zostať v Arsenale a predĺžiť s ním zmluvu. Tréner Gnnners Mikel Arteta taktiež skonštatoval, že chce, aby zostal na Emirates Stadium.
  • Kai Havertz si pred odchodom z Bayeru Leverkusen stanovil nevyhnutnú podmienku. Ak prestúpi inam, musí mať garanciu, že bude dostávať v novom pôsobisku dostatok herného priestoru. 21ročný Nemec je spájaný s viacerými poprednými klubmi z Premier League aj La Ligy