Main Content

Prestupové špekulácie dňa (17.6.): Duda, Hakimi, Fati, De Ligh či Sancho

streda, 17. jún 2020 16:20 | Autor: Martin Gregor

Kompletné dnešné prestupové špekulácie si môžete pozrieť formou videa. Stačí kliknúť na PLAY tu dole, alebo si ho nájsť na našom YouTube kanáli. Ak však preferujete text, dole nájdete všetko podstatné.

 

United musia zabudnúť na hviezdičku Barcelony

V predchádzajúcich týždňoch sa začali množiť špekulácie o veľkom záujme Manchestru United o služby supertalentu FC Barcelona Ansua Fatiho, ktorý mimochodom včera strelil víťazný gól Barcelony proti Leganes. Bol už jeho piaty v tejto sezóne, pričom upozorňujeme, že stále má len 17 rokov. Odkaz z Barcelony však znie jasne – tento mladý mimoriadne perspektívny hráč v žiadnom prípade nie je na predaj. Podľa portálu goal.com to okrem neho platí ešte o Lionelovi Messim, Ter Stegenovi a De Jongovi.

Ansu Fati
Ansu Fati | zdroj: TASR

Duda zostáva v Norwichi!

Slovenský reprezentant Ondrej Duda zostáva v Norwich City. Teda minimálne do konca tejto sezóny. Anglickému klubu, v ktorom hosťuje, sa totiž podarilo dohodnúť s nemeckou Herthou Berlín, čiže kmeňovým zamestnávateľom slovenského stredopoliara, na predĺžení jeho  hosťovania až do momentu, kedy sa dohrá tento ročník Premier League. Problém bol vtom, že hosťovanie sa malo podľa pôvodnej zmluvy skončiť 30. Júna, no keďže Premier League bude finišovať pre pandémiu koronavírusu až neskôr, Norwich až do včerajška nevedel, či bude môcť počítať so službami Dudu aj po tomto termíne.

Ondrej Duda
Ondrej Duda | zdroj: TASR

Barca a Real sledujú hviezdu Juventusu

FC Barcelona a RealMadrid pozorne sledujú progres 20-ročného stopéra Juventusu Turín Matthijsa de Ligta. Najmä Biely balet si vie podľa plátku Calcio Mercato veľmi dobre predstaviť, že by sa tento dobre stavaný holandský reprezentant stal na Santiago Bernabeu výborným nástupcom kapitána Sergia Ramosa. Biely balet je preto vraj pripravený za jeho služby ponúknuť Bianconeri až 100 miliónov eur. My dopĺňame, že Juventus zaňho zaplatil len minulý rok Ajaxu Amsterdam, kde bol historicky najmladším kapitánom tímu, tri štvrtiny tejto čiastky, teda 75 miliónov.

De Ligt
De Ligt | zdroj: Instagram

Bayern Mníchov má na lane talent PSG

Bayern Mníchov zrejme ulovil zaujímavú perspektívnu posilu v Paríži St.Germain. Ide o 18-ročného stopéra schopného hrať aj na pozícii záložníka Tanguya Kouassiho, ktorý sa nedávno prekvapujúco rozhodol, že po tejto sezóne z Paríža odíde. Rodák z hlavného mesta Francúzska, ktorý odŕhal za prvý tím PSG 13 stretnutí, v ktorých strelil aj dva góly, podpíše s Bayernom 5-ročný kontrakt. Jeho cena sa odhaduje už na 11 miliónov eur, no keďže v Paríži mu končí kontrakt, Bavori ho získajú zadarmo.

Hakimi v centre pozornosti veľkoklubov

21-ročný kmeňový hráč Realu MadridAchraf Hakimi neprestúpi do Bayeru Mníchov, ako o tom špekulovali niektoré zahraničné média. Predaj mimoriadne perspektívneho krajného obranca, ktorý už druhý rok hosťuje v Borusii Dortmund, ku konkurencii žlto-čiernych je podľa jeho agenta Alejandra Camana veľmi nepravdepodobný, pretože v tejto súvislosti ho nekontaktoval ani Bayern Mníchov a ani Real Madrid. Hakimi v tejto sezóne Bundesligy strelil za Dortmund 5 gólov a pridal aj 10 asistencií. Jeho agent na druhú stranu priznal, že o Hakimiho je veľký záujem až zo strany 5 špičkových klubov, no myslí si, že napokon sa vráti hneď po konci tejto sezóny do Realu Madrid, kde sa naplno udomácni. Pomôcť by k tomu mal aj jeho dobrý vzťah so Zinedinom Zidanom, s ktorým sa pozná už dlhé roky.

Achraf Hakimi a Jan Vertonghen
Achraf Hakimi a Jan Vertonghen | zdroj: TASR

Teraz ešte niekoľko rýchlych správ zo svetových médií

  • Kai Havertz z Bayeru Leverkusen preferuje podľa Sport Buzzer prestup do Realu Madrid pred možnosťou odchodu do Chelsea alebo Manchestru United
  • Tottham má byť podľa The Express v kontakte s Thomasom Meunierom z Parížu St. Germain
  • Barcelona sa podľa plátku Don Balon zaujíma o služby stredopoliara Lazia Rím Luisa Alberta
  • Ak sa Manchestru United nepodarí získať Jadona Sancha z Borussie Dortmund, ako alternatívu si vybral Leona Baileyho z Bayeru Leverkusen, ktorého určite dobre poznáte ešte z čias, kedy obliekal dres AS Trenčín