Main Content

Manchester City by mohol budúci mesiac spoznať verdikt od CAS

streda, 10. jún 2020 18:39 | Autor: TASR

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: TASR

Ženeva 10. júna (TASR) - Verdikt Športového arbitrážneho súdu (CAS) vo veci odvolania sa anglického futbalového klubu Manchester City proti trestu od UEFA sa očakáva v prvej polovici júla.

UEFA vo februári vylúčila obhajcu anglického titulu zo svojich súťaží na dva roky za vážne porušenie pravidiel finančnej fair play.

CAS v stredu určil termín do polovice júla ako cieľový pre zverejnenie definitívneho rozhodnutia svojho trojčlenného senátu. Ten v stredu ukončil trojdňové pojednávanie na nešpecifikovanom mieste v Lausanne prostredníctvom telemostu medzi Anglickom a Švajčiarskom. Vypočutí boli online aj viacerí experti a svedkovia z rôznych krajín, informoval súd.

"Na konci pojednávania obe strany vyjadrili spokojnosť s priebehom konania," uviedol CAS podľa agentúry AP v oficiálnom stanovisku s tým, že predstavitelia City i UEFA požiadali o zachovanie mlčanlivosti o priebehu procesu.

Manchester City podľa UEFA zavádzal, aby splnil pravidlá finančnej fair play. "Citizens" dostali okrem dištancu aj pokutu 30 miliónov eur po tom, ako údajne nadhodnotili sponzorské zmluvy a zakryli zdroje príjmov, ktoré pochádzali od majiteľov v Abú Zabí.

City mali usvedčiť aj uniknuté dokumenty a emaily, ktoré v novembri 2018 zverejnil nemecký magazín Der Spiegel. Funkcionári anglického klubu však obvinenia popierajú. "Tieto tvrdenia sú nepravdivé a informácie boli získané ilegálne," povedal pred pojednávaním šéf exekutívy Manchestru City Ferran Soriano. Ak by pred športovým súdom City neuspelo, stále sa môže ešte obrátiť na švajčiarsky najvyšší súd.

Verdikt CAS nijako neovplyvní účasť City v prebiehajúcom a pre pandémiu koronavírusu doteraz pozastavenom ročníku Ligy majstrov. V prvom dueli osemfinále vyhral anglický šampión na ihrisku Realu Madrid 2:1. UEFA chce Ligu majstrov i Európsku ligu dohrať v auguste.