Main Content

NHL zvažuje posun začiatku sezóny o dva mesiace

streda, 29. apríl 2020 07:53 | Autor: Marek Ďaďo

NHL
NHL | zdroj: TASR

V súčasnej situácii nie je isté, či sa tento ročník kanadsko-americkej NHL vôbec dohrá, ale kompetentní sú samozrejme nútení uvažovať aj o budúcnosti. S pandémiou je tak spojená aj otázka, kedy by sa teoreticky mohla začať sezóna 2020/2021. 

Uznávaným reportér portálu The AthleticPierre LeBrun, v svojom článku informoval, že vedenie súťaže skúma možnosť, že by sa nová sezóna začala až v decembri tohto roka. Bolo by to tak o dva mesiace neskôr, než sme zvyknutí. 

Podľa informácií má NHL záujem o odohratie všetkých 82 zápasov základnej časti, a to bez ohľadu na prípadný posun jej začiatku. LeBrun už v minulosti uviedol, že liga dúfa v prvý zápas nového ročníka, ktorý by sa odohral v novembri. 

Decembrový začiatok by však mal pravdepodobne rovnaký scenár ako novembrová varianta. All-Star víkend by bol zrušený, hráči by nemali takzvané „bye weeks“, kedy si môžu počas sezóny na týždeň oddýchnuť od všetkého vyťaženia, skrátila by sa samozrejme aj „dovolenková sezóna“ a celý harmonogram by sa sprísnil tak, ako by len bolo možné. 

Podľa LeBruna sú dva dôvody, prečo vedenie súťaže zvažuje štart ročníka 2020/2021 v decembri: Treba brať do úvahy čas, ktorý je potrebný na dokončenie tejto sezóny a mnoho tímov bude už chcieť hrať pred svojimi priaznivcami. O ďalšom postupe vás budeme informovať.