Main Content

Prestavba v Reale Madrid: V lete sa bude predávať vo veľkom

utorok, 21. apríl 2020 11:58 | Autor: Timotej Gašper

Zinedine Zidane, Real Madrid
Zinedine Zidane, Real Madrid | zdroj: TASR

Real Madrid sa podľa Sky Sports pripravuje v lete výrazne obmeniť aktuálny káder, pričom zatiaľ sa píše hlavne o odchodoch z klubu.

V lete 2019 sa vedenie Realu Madrid odhodlalo k veľkým nákupom. Kráľovský klub investoval do mien ako Eden Hazard, Luka Jovič, Eder Militao, Rodrygo či Ferland Mendy približne 300 miliónov eur a čakalo sa, že na štadióne Santiago Bernabeu začne nová éra slávy a úspechov. Z uvedených posíl sa poriadne respektíve podľa predstáv neuchytila okrem tínedžera Rodryga ani jedna, pričom aspoň priemerne slušné výkony zdobili ľavého obrancu Ferlanda Mendyho. Prestavba v lete 2019 teda nevyšla, no experti zo Sky Sports prišli so správou, podľa ktorej sa tréner Zinedne Zidane pripravuje na ďalšie prestupové rošády, ktoré sa tentokrát majú týkať hlavne predaju a teda zárobku do kasy.

Expert na španielsky futbal, Alvaro Montero, sa v analýze pre Sky Sports bližšie pozrel na celý káder Realu Madrid a zhodnotil, že tréner Zidane bude najprv plánovať preriedenie tímu. Tým pádom dokáže lepšie pracovať s rozpočtom a nebude hroziť, že sa dostanú do komplikácií s finančným fair-play. Podľa Sky Sports bude vedenie Realu Madrid plánovať zisk minimálne 110-130 miliónov eur, no je možné, že táto cifra bude ešte vyššia. 

Gareth Bale
Gareth Bale | zdroj: TASR

Montero síce neprišiel s konkrétnym menoslovom hráčov, no očakáva sa, že predaje postihnú všetky herné pozície od brankárov až po útočníkov. Odhliadnuc od Sky Sports a Alvara Montera, s odchodom z Realu Madrid sa dlhodobo spájajú mená Sergio Regulion, Achraf Hakimi, James Rodriguez, Mariano Diaz, Gareth Bale či dokonca Luka Modrič