Main Content

Napoutovi nevyšiel ani druhý pokus dostať sa na slobodu: Existuje priveľké riziko úteku

streda, 15. apríl 2020 08:39 | Autor: TASR

Juan Angel Napout
Juan Angel Napout | zdroj: TASR

New York 14. apríla (TASR) - Bývalému funkcionárovi Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Juanovi Angelovi Napoutovi nevyšiel ani druhý pokus dostať sa z väzenia. Niekdajší prezident Juhoamerickej futbalovej konfederácie CONMEBOL si od roku 2017 odpykáva v Amerike deväťročný trest za korupciu v afére FIFAgate.

V utorok federálna sudkyňa Pamela Chenová zamietla jeho prepustenie na kauciu do rozhodnutia odvolacieho súdu. Podľa rozhodnutia existuje priveľké riziko úteku. "Je väčšie v porovnaní s minulosťou, pretože je vo väzení už približne dva a roky a v prípade neúspešného odvolania by sa musel vrátiť za mreže na ďalších minimálne päť," citovala Chenovú agentúra AFP.

Tá Napoutovi nevyhovela ani minulý týždeň so žiadosťou o prepustenie zo zdravotných dôvodov. Šešťdesiatdvaročný Paraguajčan sa snažil vyvolať súcit obavami z koronavírusu, súd však jeho argumenty neuznal. "Rizko vážneho priebehu ochorenia v jeho prípade nie je oveľa väčšie ako u mladších spoluväzňov," zdôvodnila Chenová a dodala, že na Floride, kde sa Napout nachádza, zatiaľ nehlásili žiadny prípad nového koronavírusu.