Main Content

Los Angeles Lakers odohrajú tri stretnutia za tri dni

streda, 7. december 2011 16:00 | Autor: TASR

Basketbalistov Los Angeles Lakers čaká na úvod skrátenej sezóny NBA poriadna fuška. Počas prvých troch dní odohrajú tri stretnutia. Pôjde o prvú z celkovo 42 trojzápasových sérií, ktoré NBA začlenila do predbežného programu základnej časti. Vedenie súťaže ho zverejnilo v utorok

Predbehlo tým sled udalostí, pretože ešte stále nie je podpísaná nová kolektívna zmluva, na ktorej sa hráči s majiteľmi dohodli 26. novembra. Odsúhlasiť by ju mali vo štvrtok, v tom prípade sa v piatok začnú prípravné kempy a otvorí sa trh s voľnými hráčmi. Prvé prípravné zápasy by sa mali konať 16. decembra.

Ak všetko pôjde podľa plánu, sezóna sa začne na Prvý sviatok vianočný 25. decembra piatimi otváracími zápasmi. Šlágrom bude repríza tohtoročného finále play-off medzi obhajcami titulu Dallas Mavericks a Miami Heat. Pred začiatkom duelu v Dallase slávnostne vyvesia majstrovský transparent. O basketbalovú nádielku sa postarajú tiež súboje Los Angeles Lakers - Chicago, New York - Boston, Oklahoma City - Orlando a Golden State - Los Angeles Clippers.

V pondelok 26. decembra sa Kobe Bryant a spol. predstavia v kalifornskom derby v Sacramente a svoju prvú trojzápasovú šnúru zakončia ďalší večer v Staples Center proti Utahu. Za bežných okolností by sa tiež nemohlo stať, že Atlanta absolvuje v priebehu 12 dní počnúc 27. decembrom 9 stretnutí.

Už dávnejšie je známe, v 66. ročníku NBA odohrá každý tím 66 zápasov základnej časti, ktorá sa skončí 26. apríla. "Regular season" vyvrcholí o približne desať dní neskôr ako zvyčajne, vyraďovacia časť sa začne už o dva dni 28. apríla a posledný možný termín prípadného siedmeho zápasu finálovej série play-off je 26. jún. So súpermi z tej istej konferencie každé mužstvo odohrá 48 zápasov, z druhej konferencie 18. Žiaden tím neabsolvuje sériu troch stretnutí v troch dňoch viac ako trikrát. Dva duely za sebou bez voľného dňa môže jedno mužstvo odohrať ešte aj v druhom kole play-off.

© WEBNOVINY