Main Content

Na zrušenie Wimbledonu reagoval aj rekordný osemnásobný šampión Federer: Som zničený

streda, 1. apríl 2020 20:40 | Autor: TASR

Roger Federer
Roger Federer | zdroj: TASR

Londýn 1. apríla (TASR) - Grandslamový turnaj tenistov vo Wimbledone sa v tomto roku neuskutoční. Organizátori ho v stredu zrušili pre pandémiu nového koronavírusu. Informovala o tom agentúra AP. Pôvodne sa na trávnatých dvorcoch All England Clubu v Londýne malo hrať od 29. júna do 12. júla.

Srb Novak Djokovič a Rumunka Simona Halepová tak nebudú môcť vo Wimbledone obhajovať tituly. "Vlaňajšie finále bude naveky jedným z najpamätnejších dní v mojom živote. Teraz však prechádzame niečím dôležitejším ako je tenis. Wimbledon sa určite vráti a budem sa môcť ešte dlhšie tešiť na obhajobu titulu," napísala Halepová na sociálnych sieťach. Veľké sklamanie neskrýval rekordný osemnásobný wimbledonský šampión Roger Federer. "Som zničený," priznal Švajčiar, ktorý vlani v strhujúcom finále prehral s Djokovičom až po päťsetovom boji, v rozhodujúcom dejstve nevyužil dva mečbaly. Aj sedemnásobná wimbledonská víťazka Serena Williamsová niesla zrušenie prestížneho turnaja ťažko. "Som otrasená," vyznala sa Američanka.

V plánovanom termíne sa nebude hrať ani ďalší grandslamový turnaj Roland Garros v Paríži, preložili ho až na jeseň. Podujatie, ktoré malo odštartovať 24. mája, sa po novom odohrá v dňoch 20. septembra až 4. októbra. O odklade uvažujú aj organizátori US Open, v New Yorku sa má hrať od 31. augusta do 13. septembra. Momentálne sú pozastavené všetky turnaje ATP i WTA Tour do 7. júna.

V Británii evidovali v stredu celkovo 25.150 prípadov ochorenia COVID-19, po nákaze novým koronavírusom SARS-CoV-2 tam zomrelo 1789 ľudí.