Main Content

VIDEO: Brankár Žiliny prehovoril o trpkom konci v MŠK: Výpoveď mi prišla kuriérom

pondelok, 30. marec 2020 19:29 | Autor: TASR

Dominik Holec
Dominik Holec | zdroj: TASR

Žilina 30. marca (TASR) - Futbalový klub MŠK Žilina bude od 1. apríla v likvidácii. Jedným z dôvodov mala byť neochota hráčov A-tímu pristúpiť počas pandémie koronavírusu k zníženiu platov. Klub o tom informoval v pondelok na svojej oficiálnej internetovej stránke. Riadiaci orgán najvyššej súťaže Únia ligových klubov (ÚLK) tvrdí, že situácia v Žiline nemá momentálne žiadny vplyv na regulárnosť Fortuna ligy.

"Futbalový klub MŠK Žilina patrí nielen k tradičným, ale aj najúspešnejším slovenským klubom posledných rokov. Našou dlhodobou stratégiou je rozvíjať talent detí do takej miery, aby sa s futbalom v dospelosti mohli aj živiť. Život a aktuálna, nepredvídateľná situácia nás v klube priviedla do bodu, kedy musí ísť zábava a futbal bokom, naopak zdravie a zápas o prežitie najzraniteľnejších musí byť absolútnou prioritou nás všetkých. Tak, ako je momentálne zasiahnutá celá spoločnosť, tak sa táto neočakávaná situácia premieta aj do chodu športových klubov, MŠK Žilina nevynímajúc," uvádza sa na oficiálnej stránke klubu.

Brankár MŠK Žilina Dominik Holec si stojí za tým, že hráči sa chceli s vedením dohodnúť na znížení príjmov počas trvania pandémie koronavírusu. Nesúhlasili však s drastickými škrtmi, ktoré im navrhol klub. "Tým hráčom, ktorí sme boli nazvaní lídrami, prišiel návrh na krátenie zmlúv o 80 percent, čo je podľa mňa veľmi veľa. Chceli sme s tým niečo robiť, aby sme sa normálne s klubom dohodli a vyšli si v ústrety. Mrzí ma, že to celé takto dopadlo. Nechcem, aby sme my hráči vyzerali tak, že sme nechceli ísť s platmi dole, pretože to nie je pravda. Mrzí ma, že po 19 rokoch, počas ktorých som hráč MŠK Žilina to došlo až do toho, že mi výpoveď prišla kuriérom bez toho, aby mi niekto niečo vôbec oznámil," vyjadril sa Holec na svojom konte sociálnej siete Facebook.

MŠK Žilina vznikol v roku 1908 a patrí medzi najúspešnejšie slovenské kluby. Žilinčania sú sedemnásobní majstri Slovenska (2002, 2003, 2004, 2007, 2010, 2012, 2017), viac titulov získal len Slovan Bratislava. V roku 2012 sa MŠK Žilina stal víťazom Slovenského pohára, vo vitríne má aj štyri trofeje za triumf v Superpohári (2003, 2004, 2007, 2010). V sezóne 2008/2009 účinkovali "šošoni" v skupinovej fáze Pohára UEFA. O dva roky neskôr sa predstavili v hlavnej fáze Ligy majstrov, v konkurencii Chelsea Londýn, Spartaka Moskva a Olympique Marseille skončili bez bodu na poslednom mieste F-skupiny.