Main Content

Crosby a Ovečkin predstavili svoje vízie o prípadnom pokračovaní sezóny

piatok, 27. marec 2020 08:51 | Autor: Marek Ďaďo

Sidney Crosby a Alexander Ovečkin
Sidney Crosby a Alexander Ovečkin | zdroj: TASR

Aj keď to momentálne nevyzerá reálne, o prípadnom pokračovaní sezóny NHL sa vedú veľké diskusie. Možností bolo predostretých hneď niekoľko. K tejto téme sa vyjadrili aj veľké hviezdy ako Sidney Crosby a Alex Ovečkin. Ich názor však nemusí byť všetkým hráčom po chuti. 

Na stránkach New York Times sa píše, že kapitán Pittsburghu Penguins by preferoval, keby sa preskočil zvyšok základnej časti a „vhuplo“ by sa priamo do play off. Tomuto názoru je aj priklonený jeho rival Alexander Ovečkin, ktorému pozastavenie ročníka rozhodne neuľahčilo naháňanie najlepších strelcov histórie NHL. 

„Samozrejme, že chcete skórovať 50 gólov, ale teraz je najdôležitejšie byť v bezpečí a ukončiť túto vec. Je nepríjemné neskórovať 50-krát a nedosiahnuť tak na ďalší míľnik, ale musíte myslieť na svoju rodinu, ľudí a fanúšikov, aby boli v bezpečí,“ uvádza Ovečkin. 

Obaja lídri dlhoročne kvalitných tímov zazdieľali svoje myšlienky počas štvrtkovej video konferencie, ktorú hostila samotná NHL. „Chcete odohrať čo najviac zápasov. Nevadilo by mi, keby sme ale začali rovno v play off, uviedol Crosby, ktorého Pittsburgh sa v momente prerušenia súťaže nachádzal na 3. priečke metropolitnej divízie. S týmto názorom neskôr súhlasil aj Ovečkin.

„Čím viac zápasov odohráme, tým to bude lepšie pre našich fanúšikov a pre tímy bojujúce o play off. Radšej by som však začal v play off hneď,“ priznáva ruský ostrostrelec. Ovečkin sa ešte zasmial a ospravedlnil sa ďalším trom hráčom pripojeným k videohovoru.

Kapitán Columbusu, Nick Foligno, sa neurazil a povedal: „Neospravedlňuj sa mne. My sme na postupových priečkach.“ S vyjadreniami generačných hviezd by však určite nesúhlasilo mnoho hokejistov, nakoľko o postup do vyraďovacej časti malo v pláne zabojovať ešte viacero mužstiev.