Main Content

Khabib sa podľa všetkého vrátil do Ruska. Je to jasný signál k preloženiu očakávaného zápasu?

utorok, 24. marec 2020 11:23 | Autor: Marek Ďaďo

Chabib Nurmagomedov
Chabib Nurmagomedov | zdroj: TASR

Už 18. apríla sa mal konať jeden z veľkých sviatkov MMA. UFC malo na tento dátum naplánované, že sa proti sebe postavia Khabib Nurmagomedov a Tony Ferguson. Aj keď organizácia stále vyhlasuje, že k zápasu jednoducho dôjsť musí, Khabibove kroky napovedajú čosi iné. Treba sa na to však pozrieť aj z inej stránky. 

Ako uvádza renomovaný portál Bloody Elbow, kraľujúci šampión ľahkej váhy Khabib Nurmagomedov podľa posledných informácii odletel z USA domov do Ruska. Dôvodom je, že American Kickboxing Academy(AKA) bola nútená uzavrieť svoje brány. Príčinou je samozrejme koronavírus. 

Khabibov kolega Daniel Cormier taktiež trénuje pod rovnakým gymom, ale aj on uviedol, že telocvičňa bola kvôli pandémii uzatvorená a jediný kto sa na pár hodín dostal dnu je ruský šampión. To sú však pre prípravu na tak dôležitý zápas skutočne nepríjemné podmienky. 

Khabib Nurmagomedov a Tony Ferguson
Khabib Nurmagomedov a Tony Ferguson | zdroj: YouTube

„Javier Mendez (Khabibov kouč), Khabib a ja sme sa pred pár týždňami zhovárali, keď sa začalo toto šialenstvo. Bavili sme sa o tom, aby mal Khabib zaistenú telocvičňu. S Khabibom sme sa však rozprávali aj osamote a spýtal som sa ho, ako to bude s jeho rodinou a vecami okolo. To bolo posledný krát čo sme sa spolu bavili.“

„Neviem či sa vrátil do Ruska, nebol som v gyme, lebo ten je iba pre Khabiba. Ak však išiel domov, tak myslím, že to bolo dobré rozhodnutie. Potrebuje byť so svojou rodinou. Má deti, manželku a veľmi malé dieťa, ktoré ho potrebuje.“ 

Prezident UFC Dana White je však presvedčený, že súboj Dagestánca s horkokrvným Američanom sa musí uskutočniť za každých okolností. Khabibov otec, Abdulmanap Nurmagomedov, načrtol možnosť, že súboj by sa mohol uskutočniť v Dubaji. Spomínaný kouč Mendez si zas myslí, že UFC 249 by mohlo byť presunuté do Abú Dabí.