Main Content

Tatar do karantény nepôjde. Slovensku by chcel pomôcť v kvalifikácii na olympijský turnaj

štvrtok, 19. marec 2020 11:55 | Autor: Marek Ďaďo

Tomáš Tatar, Christian Folin
Tomáš Tatar, Christian Folin | zdroj: TASR

Prerušenie sezóny NHL sa samozrejme dotklo aj tých pár aktívnych slovenských hokejistov, ktorí sa nachádzajú za veľkou mlákou. Najlepšia hokejová liga sveta svojim hráčom dovolila odísť do rodných krajín, no nepredpokladá sa, že by sa tejto možnosti viacerí uchytili. Odchod domov na Slovensko nezvažuje ani náš najproduktívnejší hráč Tomáš Tatar. 

Slovenský útočník Tomáš Tatar mal z osobného hľadiska sezónu skvele rozbehnutú, no postupne mu stopku vystavilo zranenie a teraz aj nebezpečný koronavírus. S najproduktívnejším hráčom Montrealu sa počas nútenej prestávky porozprávali redaktori portálu Šport.sk, vďaka čomu sme od sympatického krídelníka dočkali odpovede na viacero zaujímavých otázok. 

Momentálny stav dovolil vedeniu NHL vydať vyhlásenie, v ktorom hokejistom umožňuje odchod do svojich krajín. Tatar však v tomto veľký zmysel nevidí. „Keby sa aj hokejisti vrátili domov, museli by ísť do povinnej dvojtýždňovej karantény. Momentálny stav je pre mňa taký, že ostávam v Montreale a čakám na vývoj situácie.“

Tomáš Tatar a Elvis Merzlikins
Tomáš Tatar a Elvis Merzlikins | zdroj: TASR

Tunajších priaznivcov zaujíma aj zdravotný stav nášho najproduktívnejšieho hráča. Podľa Tatarových vlastných slov si potrebuje zranenie z hornej časti tela poriadne doliečiť, no v domácnosti sú jeho možnosti obmedzené a robí preto iba také cviky, aké mu priestory dovoľujú. „Je to skôr zabíjanie času,“ dodáva. 

Tatar je však so svojím prípadným návratom na ľadové plochy optimistický a uvádza, že by mu stačilo iba 5 dní na to, aby bol pripravený opäť naskočiť do zápasového vyťaženia. Zaujímavá je aj situácia ohľadom koronavírusu. Zatiaľ čo v Ottawe sa objavil prvý hráč s pozitívnym testom na novodobú „pliagu“, v Montreale testy neprebehli. „Nemali sme nikoho chorého v zostave, ani v realizačnom tíme.“ 

Rodák z Ilavy sa rozpovedal aj o tom, že jeho zranenie si našťastie nevyžaduje operačný zákrok. Otázne však zostáva, či by bolo potrebné, aby nastupoval pod vplyvom injekcií proti bolesti. „Musel by som postupne vyskúšať, ako to bude.“ 

Slovenského fanúšika by takisto mohlo zaujímať, aký má Tatar pohľad na prípadné reprezentovanie v kvalifikácii o postup na ZOH v Pekingu, ktorá by sa mala uskutočniť v auguste. „Rád by som reprezentácii pomohol. Chcel som sa konkrétnejšie opýtať vedenia Canadiens pri výstupnom mítingu po sezóne.“ Druhým dychom však dodáva, že by bolo zbytočné, aby hráči NHL vypomáhali počas kvalifikácie, no na záverečnom turnaji by štartovať nemohli. 

V samotnom závere rozpovedal aj ako videl situáciu s jeho omieľanou výmenou, ktorá sa mala uskutočniť pred koncom tohtoročnej prestupovej uzávierky. „Nebolo by veľmi logické ma vymieňať, keďže mám zmluvu ešte na ďalší rok a môžu to isté spraviť na konci prestupového obdobia v budúcej sezóne.“So zotrvaní v tíme Canadiens je spokojný a ako sám vraví, v Montrealu mu to skrátka sadlo.