Main Content

Košičania odmietli bronzové medaily a poslali odkaz Lintnerovi: Je to nesprávne

pondelok, 16. marec 2020 10:54 | Autor: Jakub Vaverka

Hokejisti HC Košice
Hokejisti HC Košice | zdroj: TASR

V slovenskom hokeji sa od minulého týždňa vedie veľká diskusia. Mal byť ročník vyhodnotený na základe aktuálnej tabuľky a mala Banská Bystrica dostať titul? Všeobecný názor znie, že vedenie Tipsport ligy sa rozhodlo nesprávne. K situácii sa najnovšie vyjadrili Košičania.

Košice boli v tabuľke Tipsport ligy tretie, teda vlastne stále sú, pričom bolo reálne, že z tohto miesta by postúpili aj do vyraďovacích bojov. Prvá bola Banská Bystrica, druhý bol Slovan. Zverenci nemeckého trénera Petra Draisaitla si pred play-off verili, že by mohli dosiahnuť výraznejší úspech.

Zasiahol ale koronavírus. Liga sa najprv prerušila, následne úplne zrušila. Vedenie TL rozhodlo, že ročník vyhodnotí, majstrom sa stala Banská Bystrica, striebro získal Slovan a Košičania získali bronz. Získali ho, ale necítia sa ako jeho právoplatní vlastníci. Prikladáme klubové stanovisko z oficiálnej stránky HC Košice.

Vážený pán Lintner,

vedenie klubu, realizačný tím a hráči klubu HC Košice sa jednohlasne zhodli na vrátení Vami zaslaných bronzových medailí. V nadväznosti na nami medializované vyjadrenie (dostupné na www.hckosice.sk) považujeme udelenie medailí za 3. miesto tímu HC Košice za nesprávne a nestotožňujeme sa s ním rovnako, ako sa nestotožňujeme s vyhodnotením celkového poradia na základe priebežného bodového stavu.

Vzniknutú situáciu považujeme za bezprecedentnú a stotožňujeme sa s riešením, ktoré prijali viaceré renomované a situáciou dotknuté ligy.

S úctou,

Ing. Lang Július

prezident HC Košice

Dodajme, že s vyhodnotením súťaže nesúhlasí napríklad aj bratislavský Slovan, čo je však logické. Uvidíme, aké budú ďalšie kroky Richarda Lintnera a jeho spolupracovníkov, momentálne ostáva v platnosti, že šampiónom sú po štvrtý raz za sebou Banskobystričania.