Main Content

Koronavírusu sa nevyhlo ani San Jose. Sharks hlásia nového nakazeného

piatok, 13. marec 2020 08:28 | Autor: Marek Ďaďo

San Jose Sharks
San Jose Sharks | zdroj: Reddit

Každým dňom pribúdajú nové a nové správy o ľuďoch infikovaných koronavírusom. Bohužiaľ, nevyhol sa tomu ani svet športu a samozrejme aj zámorská NHL. Medzi prvými, kto plánoval robiť potrebné opatrenia týkajúce sa fanúšikov na tribúnach, bolo aj kalifornské San Jose. 

Tie však nakoniec ani neprišli k uskutočneniu - včera totižto vedenie súťaže oznámilo, že tento ročník sa prerušuje až do odvolania. O pár hodín neskôr sme sa na stránkach The Athletic dočítali, že jedným z ľudí nakazených vírusom COVID-19 je aj zamestnanec SAP Center (aréna San Jose Sharks). 

Nemenovaný jedinec pracoval v domácom stánku Žralokov na polovičný úväzok a v práci sa naposledy objavil počas zápasu medzi Sharks a Torontom 3. marca. Podľa slov vedenia organizácie je v domácej karanténe, kde sa postupne zotavuje a cíti sa lepšie. Aj keď je každému fanúšikovi ľúto, že sezóna sa pravdepodobne skončila, ohľad treba brať v prvom rade na zdravie.

„Myslím si, že liga bola vždy skvelá, čo sa týkalo bezpečnosti jej hráčov. Vírus je všade. Nie sme od neho oddelení. Rovnako ako ľudia, s ktorými každodenne prichádzame do kontaktu, či už sú to ľudia priamo z klziska, fanúšikovia alebo médiá. Sme v tom všetci spolu,“ vyjadril sa dočasný tréner San Jose, Bob Boughner.