Main Content

Argentína proti Ekvádoru bez Messiho, Icardi sa do nominácie opäť nedostal

streda, 11. marec 2020 08:54 | Autor: TASR

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Buenos Aires 11. marca (TASR) - Útočník Barcelony Lionel Messi nechýba v nominácii argentínskej futbalovej reprezentácie na úvodné dva zápasy juhoamerickej kvalifikácie MS 2022. V domácej ouvertúre proti Ekvádoru (26. marca v Buenos Aires) však nebude môcť nastúpiť pre dištanc, ktorý dostal vlani za vylúčenie v zápase o 3. miesto na Copa América.

K dispozícii bude až v súboji na pôde Bolívie (31. marca v La Paz). V 23-člennom výbere hráčov pôsobiacich v zahraničí figurujú Sergio Agüero z Manchestru City i dvaja kanonieri z talianskej Serie A - Lautaro Martinez z Interu Miláno a Paulo Dybala z Juventusu Turín. Kouč dvojnásobných majstrov sveta Lionel Scaloni však opäť nenominoval Maura Icardiho z Paríža St. Germain.

Scaloni sa netají úmyslom omladiť káder a postupne začleniť do národného tímu nových hráčov, ktorí sa prezentujú v dobrom svetle v popredných európskych ligách. Pozvánku do reprezentácie dostali aj stredopoliari Exequiel Palacios z Bayeru Leverkusen či Alexis Mac Allister z Brightonu. Z kvalifikácie zóny CONMEBOl postúpia priamo na svetový šampionát v Katare najlepšie štyri tímy, piaty čaká interkontinentálna baráž.

Nominácia Argentíny na úvodné dva zápasy kvalifikácie MS 2022:

brankár: Juan Musso (Udinese Calcio)

obrancovia: Nehuan Perez (Famalicao), Nicolas Otamendi (Manchester City), Renzo Saravia (Sport Club Internacional), German Pezzella (ACF Fiorentina), Nicolas Tagliafico (Ajax Amsterdam), Leonardo Balerdi (Borussia Dortmund)

stredopoliari: Guido Rodriguez (Betis Sevilla), Roberto Pereyra (FC Watford), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen), Rodrigo De Paul (Udinese Calcio), Marcos Acuňa (Sporting Lisabon), Leandro Paredes (Paríž St. Germain), Nicolas Dominguez (FC Bologna), Giovani Lo Celso (Tottenham Hotspur), Alexis Mac Allister (Brighton)

útočníci: Lionel Messi (FC Barcelona), Sergio Agüero (Manchester City), Lucas Ocampos (FC Sevilla), Lucas Alario (Bayer Leverkusen), Paulo Dybala (Juventus Turín), Lautaro Martinez (Inter Miláno)