Main Content

VIDEO: Juventus pred prázdnymi tribúnami v šlágri zarmútil Škriniarovcov: Zmeny nám dali viac energie

pondelok, 9. marec 2020 12:08 | Autor: TASR

Cristiano Ronaldo a Stefan de Vrij
Cristiano Ronaldo a Stefan de Vrij | zdroj: TASR

Miláno 9. marca (TASR) - Juventus Turín spravil dôležitý krok k obhajobe titulu v najvyššej talianskej futbalovej súťaži. V nedeľnom šlágri 26. kola zdolal doma Inter Miláno 2:0. "Stará dáma" sa zaobišla aj bez zásahu Cristiana Ronalda, ktorý ukončil svoju jedenásťzápasovú gólovú šnúru v lige. Zastúpili ho Aaron Ramsey a Paulo Dybala.

Zápas z dôvodu šíriaceho sa koronavírusu preložili na nedeľu. Nákaza v Taliansku medzitým nabrala rýchly spád a úrady v rámci opatrení uzavreli štadióny.

Juventus zlomil súpera až po zmene strán. Hoci Ronaldo neskóroval, mal prsty v prvom góle. Slovenský obranca hostí Milan Škriniar nezareagoval na center, lopta prešla do päťky, kde ju Ronaldo posunul Ramseymu a ten poslal Juventus do vedenia. "Do prvého gólu sme hrali vyrovnaný zápas. V druhom polčase sme boli dokonca lepší, ale potom nás položil Ramseyho gól. Snažil som sa hráčov nabudiť, ale už sme sa z toho nedostali," povedal tréner Interu Antonio Conte pre televíziu Sky Sport Italia. Škriniar bol aj pri druhom zásahu Juventusu, keď nedostúpil Dybalu a Argentínčan svoj prienik ozdobil druhým gólom Turínčanov.

Juventus sa vďaka triumfu vrátil na čelo ligovej tabuľky o bod pred Lazio Rím. Pred Interom má deväťbodový náskok. Trénera Maurizia Sarriho však viac ako bodový zisk tešil výkon jeho zverencov. "V uplynulom čase sme hrali akoby bez nápadu. Preto som spravil zmeny, ktoré nám dali viac energie. Pozitívum je, že sme ubránili taký kvalitný tím ako Inter. Veľmi obetavo hral Gonzalo Higuain, ktorý si zodpovedne plnil defenzívne úlohy. Bolo to dôležité víťazstvo, ale máme pred sebou ešte dvanásť zápasov," uviedol Sarri.

Pred nedeľným programom Serie A nastal menší zmätok, keď minister športu Vincenzo Spadafora volal po zrušení zápasov. Vedenie súťaže mu nevyhovelo, situácia v Taliansku sa však zhoršuje a nie je isté, či sa budúci týždeň odohrá ligové kolo. "K tomuto sa neviem vyjadriť, naozaj neviem posúdiť riziko. Otázka je, či je správne ohroziť zdravie za dvojhodinovú zábavu, ale ja som tréner, toto je na iných," okomentoval situáciu Sarri.