Main Content

VIDEO: Juventus zdolal v šlágri Inter Miláno a je na čele talianskej ligy

nedeľa, 8. marec 2020 23:42 | Autor: TASR

Paulo Dybala
Paulo Dybala | zdroj: TASR

Miláno 8. marca (TASR) - Futbalisti Juventusu Turín sa vrátili na post lídra talianskej Serie A. V nedeľňajšom šlágri 26. kola vyhrali doma nad Interom Miláno 2:0 a o bod sa dostali pred Lazio Rím.

Celý zápas v drese hostí odohral slovenský obranca Milan Škriniar a inkasoval žltú kartu.

Juventus rozhodol o svojom triumfe v druhom polčase. V 55. minúte otvoril skóre pohotovou strelou z piatich metrov Aaron Ramsey a o dvanásť minút neskôr Paulo Dybala po "zasekávačke" ľavačkou zvýšil na 2:0. Desať minút pred koncom videl červenú kartu mimo ihriska náhradný brankár Interu Daniele Padelli. Pre koronavírus sa rovnako ako na ostatných štadiónoch v Taliansku hralo pred prázdnymi tribúnami. Inter na tretej priečke stráca na Juventus už deväť bodov, má ale zápas k dobru.

Parma prehrala doma so Spalom 0:1. V domácom drese chýbal slovenský reprezentant Juraj Kucka, ktorý nebol k dispozícii ani na lavičke. Zápas sa začal so 75-minútovým oneskorením, pretože kompetentní zvažovali pre šíriaci sa koronavírus zrušenie celého nedeľňajšieho programu ligy. Vyzval k tomu aj minister športu Vincenzo Spadafora, ktorý sa stotožnil s návrhom šéfa hráčskej asociácie Damiana Tommasiho a nechceli vystavovať futbalistov riziku nákazy. Vedenie súťaže sa ale napokon rozhodlo zachovať pôvodný program zápasov.

Milánske AC nestačilo doma na zachraňujúci sa FC Janov, Zlatan Ibrahimovič gólom v 77. minúte už iba skorigoval prehru zásahom na 1:2. Sampdoria Janov zdolala Hellas Verona 2:1, keď sa o oba presné zásahy domácich postaral Fabio Quagliarella.

 

Serie A - 26. kolo:

Juventus Turín – Inter Miláno 2:0 (0:0)
Góly: 55. Ramsey, 67. Dybala, ČK: 79. Padelli (Inter) mimo ihriska

/M. Škriniar za hostí celý zápas + ŽK/

 

Parma Calcio – Spal 0:1 (0:0)
Gól: 70. Petagna (z 11m)

AC Miláno – FC Janov 1:2 (0:2)
Góly: 77. Ibrahimović – 7. Pandev, 41. Cassata

Sampdoria Janov – Hellas Verona 2:1 (0:1)
Góly: 77. a 86. Quagliarella (druhý z 11m) - 32. Zaccagni

Udinese Calcio – ACF Fiorentina 0:0