Main Content

Arsenal neprehral v lige už 8 zápasov v rade: Arteta neverí na osud a chváli VAR

nedeľa, 8. marec 2020 11:01 | Autor: Jakub Vaverka

Mikel Arteta
Mikel Arteta | zdroj: Arsenal Instagram

Arsenal sa posúva. Nie drasticky, ale pomaly a isto. Práca španielskeho trénera Mikela Artetu sa začína premietať do hry jeho mužstva a fanúšikovia Kanonierov majú po dlhšej dobe dôvod na radosť.

Arsenal nehral v sobotu proti West Hamu United svoj najlepší futbal, ale Kanonieri nakoniec v malom londýnskom derby brali všetky body. Hrdinom stretnutia sa stal Alexandre Lacazette, ktorý trafil presne približne dvanásť minút pred koncom. Viac presných zásahov na Emirates Stadium priaznivci nevideli.

„Neverím v osud, v zápase boli momenty, keď sme mali šťastie vtedy, keď sme ho potrebovali. Išli sme si ale za ním dobrými individuálnymi výkonmi. Predovšetkým v defenzíve. Som naozaj rád za tento výsledok, pretože sme nemali svoj najlepší deň. Aj keď sa nám nedarilo podľa predstáv, našli sme si cestu ako uspieť. Na tom sa dá stavať. Zoberieme si z toho pozitíva a zapracujeme na negatívach,“ povedal po zápase na tlačovej konferencii tréner Arsenalu Mikel Arteta.

Futbalisti Arsenalu
Futbalisti Arsenalu | zdroj: TASR

Po tom, čo Lacazette skóroval sa najprv nikto neradoval, presný zásah totiž rozhodca neuznal pre ofsajd. Následne prišiel do hry VAR, pričom video rozhodlo o tom, že gól platí a Arsenal išiel do vedenia, ktoré si už udržal.

„Keď nám neuznali gól, povedal som si – okej, to je fajn. Potom za mnou pribehli kolegovia a hovorili mi, že mal platiť. Po dvoch či troch minútach, neviem ako dlho to trvalo, som moc neveril, že rozhodnutie bude pre nás dobré. Som ale veľmi spokojný s tým, ako VAR rozhodol,“ prehovoril španielsky kormidelník. 

Mikel Arteta
Mikel Arteta | zdroj: TASR

Arsenal síce vypadol z Európskej ligy, keď ho vyradil grécky celok Olympiacos Pireus, ale v Premier League Kanonieri naposledy prehrali 29.decembra, keď nestačili na Chelsea. Odvtedy The Gunners ťahajú šnúru ôsmych duelov bez prehry.

„Pomaly sa to mení k lepšiemu, čo sa výsledkov týka. Čiastočne aj ohľadom vecí, ktoré by som chcel na svojom tíme vidieť. Hovoria mi, že som to celé obrátil na dobré, ale ono sa to stále obracia. Je to súčasť procesu, zmena nepríde cez noc. Sme nastavení pozitívne, ideme ďalej,“ zakončil Arteta.