Main Content

Jack Grealish a Manchester United? Hráč si stanovil požiadavky

piatok, 6. marec 2020 11:08 | Autor: Timotej Gašper

Aston Villa - Matt Targett (18) s  Jackom Grealishom
Aston Villa - Matt Targett (18) s Jackom Grealishom | zdroj: TASR

Manchester United plánuje v lete získať hviezdu z Aston Villy, no najprv musí smerom k hráčovi splniť stanovené požiadavky. 

Britský plátok Express prišiel so správou, podľa ktorej sa prestup hviezdneho Jacka Grealisha z Aston Villy do Manchestru United stáva čoraz viac reálnou záležitosťou. Mladý ofenzívny stredopoliar zažiaril už v minulej sezóne, kedy bol popredným lídrom Aston Villy v boji o postup do Premier League. Prvotriedne štatistiky a veľké kvality dokazuje Jack aj v najvyššej súťaži, čo prirodzene priťahuje do Villa Parku veľa záujemcov o jeho služby. 

Podľa Expressu je najbližšie k jeho zisku Manchester United, ktorý plánuje v lete výraznejšiu obmenu prvého tímu. Grealish je vo veku 24 rokov vysoko hodnoteným anglickým reprezentantom, o ktorého sa mimo Manchestru United bije aj Tottenham či Liverpool. Express k správe dodáva, že prestup na Old Trafford je v očiach hviezdy z Aston Villy najreálnejší, no záležať má aj na stanovenej požiadavke zo strany hráča. Grealish si podľa médií žiada týždenný plat vo výške 150 tisíc libier (173 tisíc eur, pozn.). Pre „Red Devils“ by však táto čiastka nemala byť žiadnym problémom, keďže hŕstka mien v kádri MUFC si týždenne príde na ešte oveľa viac peňazí. Rebríček zárobkov vedie brankár David De Gea (375 tisíc libier), pričom na 2.mieste sú so sumou 200 tisíc libier až štyria hráči (Alexis, Pogba, Rashford, Martial). 

K prestupu Jacka Grealisha sa prikláňa aj samotný tréner Ole Gunnar Solskjaer, no je otázne, či vôbec on sám vydrží na lavičke Manchestru United do leta 2020. „Nemôžem príliš veľa hovoriť o hráčoch z iných tímov. Zvlášť vtedy, keď sa v médiách spájajú s prestupom do Manchestru United,“ uviedol na adresu anglického reprezentanta vyššie spomínaný nórsky tréner.