Main Content

Ružomberčania idú do semifinále Slovnaft Cupu, rozhodli o tom víťazstvom nad

streda, 4. marec 2020 17:23 | Autor: TASR

MFK Ružomberok
MFK Ružomberok | zdroj: TASR

Zlaté Moravce 4. marca (TASR) - Futbalisti MFK Ružomberok postúpili do semifinále Slovenského pohára. V stretnutí stredajšieho štvrťfinále Slovnaft Cupu 2019/2020 zvíťazili v Zlatých Moravciach nad ŠKF iClinic Sereď 2:0.

Úvod štvrťfinálového stretnutia Slovenského pohára priniesol obojstranne bojovný futbal. Do vedenia išli hostia v 11. minúte. Twardzik z priameho kopu ponad múr nedal Penksovi šancu. Šikovnú akciu hostí potiahol v 19. minúte Bobček, priťukol Takáčovi, ktorého prudká strela tesne preletela okolo ľavej žrde. Skóre sa opäť zmenilo v 24. minúte. Nevydarený odkop Penksu zachytil Bobček, spätnou prihrávkou našiel Regáliho, ktorý aj s pomocou ľavej žrde zvýšil na 0:2. Po polhodine hry sa Regáli ocitol zoči-voči Penksovi, tentoraz namieril tesne vedľa pravej žrde. V 45. minúte Bobček ponúkol gólovú šancu Regálimu, Penksa reflexným zákrokom vytesnil loptu.

Po zmene strán veľa futbalovej krásy diváci nevideli. Hra sa dlhodobo odohrávala medzi šestnástkami bez zakončenia. Vôbec prvý strelecký pokus priniesla 76. minúta, keď vyskúšal šťastie Potoma, medzi žrde však nenamieril. V 80. minúte na opačnej strane zo štandardky trafil nad Takáč. V závere Morongov center našiel na hranici malého vápna Loukotu, ktorého hlavičku pokryl Macík. Ružomberčania polčasové vedenie s prehľadom udržali a stali sa prvými semifinalistami SP.

ŠKF iClinic Sereď - MFK Ružomberok 0:2 (0:2)
Góly: 11. Twardzik, 24. Regáli. Rozhodovali: Ziemba – Benko, Perát, ŽK: Pankaričan, Hučko, Duranski, Michalík – Kojnok, Maslo, Bobček, 220 divákov