Main Content

Kúzla zbavení: Liverpool dostal dve facky - prišli v pravý čas!

nedeľa, 1. marec 2020 09:45 | Autor: Jakub Vaverka

Futbalisti FC Liverpool (2019)
Futbalisti FC Liverpool (2019) | zdroj: TASR

Liverpool bol pred začiatkom play-off Ligy majstrov v pozícii prakticky neomylného klubu. Prešlo niekoľko dní a situácia je iná - The Reds mierne padli z oblakov a musia sa postaviť nohami pevne na zem, inak stratia viac, ako by si mohli myslieť.

Komentár Jakuba Vaverku

Tak toto čakal málokto. Aj najväčší neprajníci Liverpoolu v tejto sezóne snímali svoje klobúky a s rešpektom sledovali, čo zverenci trénera Jurgena Kloppa dokážu. The Reds majú v tomto momente titul takmer vo vrecku, účinkujú v FA Cupe aj v Lige majstrov, UEFA Supercup a MS klubov už vyhrať v tomto ročníku stihli. Všetko majú veľmi dobre rozbehnuté, ale - áno, je tu jedno veľké ale.

Kloppovci vstúpili veľmi zle do osemfinále Ligy majstrov, keď po vlažnom výkone bez strely na bránu prehrali v Madride s Atléticom 0:1. Tvrdia, že na Anfielde to bude o inom, ale Rojiblancos nie sú Barcelona a na to veľa ľudí zabúda. Následne prišiel zaujímavý zápas Premier League proti West Hamu United, v ktorom Červení v druhom polčase prehrávali 1:2 a triumf 3:2 ratovali v závere. 

Neukázali sa v tak dominantnom svetle, ako tomu bolo v uplynulých mesiacoch. Dokázali ale vyhrať, a teda kritika nebola taká silná. Teraz je všetko inak, včera Watford lídra Premier League vyzliekol absolútne donaha. Hviezdami nabitý Kloppov tím prehral proti The Hornets 0:3. Dva presné zásahy Sarra a gól Deeneyho znamenajú, že LFC nezopakuje jazdu za titulom bez prehry, ako sa to podarilo Arsenalu v roku 2004.

Už 3.marca Liverpool nastúpi v rámci FA Cupu na ihrisku Chelsea. Modrí majú svoje vlastné problémy, ale pre The Reds budú náročným súperom, to musí byť isté každému. Zverenci Jurgena Kloppa dostali za pomerne krátky čas dve facky, zistili, že nie sú nedotknuteľní a taktiež si uvedomili, že ich súperi proti nim hrajú na 120%.  

Ako na facky bude LFC reagovať je len a len na Červených. Odpoveď dostaneme možno už o pár dní v FA Cupe proti tímu Franka Lamparda. Liverpool má stále tento ročník rozbehnutý veľmi dobre. Vo futbale, ale aj v živote, sa ale všetko môže zmeniť v priebehu niekoľkých dní.