Main Content

Hej Frankie, nastal čas vypustiť Kepu (komentár)

nedeľa, 1. marec 2020 09:30 | Autor: Jakub Vaverka

Kepa Arrizabalaga
Kepa Arrizabalaga | zdroj: TASR

Chelsea musí vyriešiť otázku brankárskeho postu a musí to urobiť rýchlo. Inak sa Modrí nenazdajú a budú von z Ligy majstrov a aj z hry o TOP 4 v anglickej Premier League. The Blues v tomto momente nemajú príliš veľa možností.

Komentár Jakuba Vaverku

Chelsea má za sebou náročný týždeň. Modrí prehrali v utorok v Lige majstrov na domácom ihrisku rozdielom triedy s Bayernom Mníchov 0:3 a v sobotu ratovali ligovú remízu 2:2 na trávniku Bournemouthu. Nebyť dvoch gólov krajného obrancu Marcosa Alonsa, CFC by proti The Cherries ani len neskórovali. 

Ako sme už písali v iných článkoch, Chelsea má problém v bráne a v útoku. Na dvoch postoch, ktoré musia byť, ak chcete byť úspešní, obsadené prvotriedne. Pritom, treba si uvedomiť, že minimálne v bráne Modrí majú k dispozícii Španiela Kepu, ktorý stále papierovo patrí medzi najlepších na svete. 

Brankár Chelsea Kepa Arrizabalaga
Brankár Chelsea Kepa Arrizabalaga | zdroj: TASR

Kepa je ale momentálne lavičkovým gólmanom a chytá veterán Willy Caballero. Prečo? Arrizabalaga sa podľa interných informácií po siedmych rokoch rozišiel so svojou priateľkou a krach vzťahu berie veľmi zle, čo sa podpísalo na jeho tréningovom a zápasovom nasadení.

Od týchto správ ale už uplynul nejaký čas (ktorý je vraj najlepší lekár) a vyzerá to, že Španiel je pripravený na návrat. V čase, kedy Caballero nepripomína práve brankársku istotu by sa mal kouč Frank Lampard poriadne zamyslieť, či nenastal správny čas na Kepov návrat. 

Chelsea dostáva veľa gólov, pričom niekoľko z nich je skutočne zbytočných. A pri pohľade na ďalších súperov The Blues - Liverpool v FA Cupe, Everton a Aston Villa v Premier League, plus Bayern Mníchov v Lige majstrov, lepší čas na Španielov comeback už nemusí byť.

Treba si uvedomiť, že Modrí stále živia teoretickú nádej na postup v Champions League, klub hrá FA Cup a v prvom rade bojuje o TOP 4 v anglickej Premier League. A na to, aby mužstvo naplnilo svoje ciele, je potrebné, aby na brankárskom poste bola istota. Caballero ju neposkytuje. Či ju poskytne Kepa, to je otázne, ale nevyskúšať to by bolo hriechom.