Main Content

Česko má v NHL novú streleckú hviezdu. V Chicagu predbehol Kanea

piatok, 28. február 2020 11:00 | Autor: Marek Ďaďo

Hráči Chicago Blackhawks
Hráči Chicago Blackhawks | zdroj: TASR

O súčasnej situácii hokeja u nás na Slovensku, ale aj u bratov v Českej republike, nemusíme dlho hovoriť. Aj napriek nedostatku hokejistov svetovej úrovne sa však dokážu objaviť takí hráči, ktorí sú schopní zaujať širokú hokejovú verejnosť. To sa týka aj Dominika Kubalíka, ktorý sa postupne zaradzuje medzi ligovú streleckú elitu. 

Hetrik, na ktorý stačila iba jediná tretina. Presne to je prípad prvého trojgólového zápisu Dominka KubalíkaChicago dokázalo v 3. dejstve zápasu s Tampou Bay zvrátiť nepriaznivý stav a nakoniec triumfovalo pomerom 5:2. Obrovskú zásluhu na tom mal český forvard Kubalík, ktorý sieť rozvlnil 3-krát a posunul sa na 1. priečku klubovej tabuľky strelcov. 

Ako uvádzajú oficiálne stránky NHL, Kubalík má od 11. januára na konte až 5 zápasov, v ktorých sa dokázal gólovo presadiť viac ako raz. „Som naozaj šťastný, že sa to podarilo. Snažím sa len o tú istú vec... byť v blízkosti bránky. Mal som šťastie,“ okomentoval svoj počin 24-ročný forvard.

Rodák z Plzne svojím prvým gólom v čase 5:02 (tretej tretiny) zrovnával stav stretnutia na 2:2. Keď na kocke svietil čas 11:43, Kubalík v presilovej hre zvyšoval vedenie Blackhawks na 4:2. Svoj hetrik zakončil gólom do prázdnej bránky zhruba dve a pól minúty pred koncom. 

V tretej tretine sme sa zomkli. Rozprávali sme sa o streľbe puku a o pohybe pred bránkou. Sme radi, že sme našli cestu, ako sa vrátiť do zápasu,“ zakončil šťastný Čech. Kubalíka si Chicago vybralo v 7. kole draftu 2013 (celkové 191. miesto), no až teraz zažíva premiérovú zámorskú sezónu, ktorá je z jeho osobného hľadiska úspešná. 

Odchovanec plzeňského hokeja v tomto ročníku zatiaľ nastúpil do 62 stretnutí, z ktorých si odniesol bilanciu 43 bodov za 29 gólov a 14 asistencií. V streleckej tabuľke Chicaga mu s jednogólovým náskokom pred Patrickom Kaneom patrí 1. miesto (v lige je na 17. priečke). Zároveň je tretím najproduktívnejším hráčom mužstva a pred sebou má v tomto ohľade iba klubové ikony v podobe Jonathana Toewsa (54 B) a spomínaného Kanea (78 B).