Main Content

Čistky v Chelsea? Na odchode má byť až 8 hráčov!

piatok, 28. február 2020 10:18 | Autor: Timotej Gašper

Chelsea FC
Chelsea FC | zdroj: © TASR

Podľa médií sa v lete na Stamford Bridge pripravuje výrazná obmena tímu, pričom na odchode má byť podľa The Sun až osem mien z prvého tímu. 

V lete 2019 sa kormidla v tíme Chelsea ujal Frank Lampard, no na Stamford Bridge nemal na „ružiach ustlané“. Ako málo skúsený tréner prevzal jeden z najväčších klubov v Anglicku a čo viac, Chelsea si v tej dobe odpykávala zákaz nákupov nových posíl. Lampard teda musel vsadiť na mladíkov, ktorí sa vrátili z hosťovaní, čo sa koniec koncov ukázalo ako perfektný ťah. Mená ako Mason Mount, Fikayo Tomori, Reece James či Tammy Abraham by pravdepodobne nedostali ani zďaleka toľko príležitostí, koľko sa im ušlo od začiatku sezóny 19/20. 

Zákaz prestupov je však minulosťou a Chelsea sa pripravuje na letnú obmenu. Ako píše portál The Sun, na odchode môže byť až osem hráčov z prvého tímu. Prvá vlna „čistky“ by mala obsahovať odchody Emersona, Kurta Zoumu, Marcosa Alonsa, Williana a Pedra. Takmer všetci títo hráči kedysi tvorili kostru CFC, no ich výkonnosť šla v poslednom období dole. Okrem toho by ich odchody mali hlavne uvoľniť miesto pre ostatných hráčov do základnej zostavy alebo na lavičku náhradníkov. 

Druhá vlna predajov už nie je tak akútna, keďže ide o hráčov s vysokou cenou aj úrovňou. Nespokojnosť ohľadom Kepu Arrizabalagu vyriešil Frank Lampard jednoducho- zbavil ho postu brankárskej jednotky. Okrem španielskeho brankára sa budú za istých okolností riešiť aj odchody Rossa Barkleyho a Jorginha, pričom v prípade talianskeho stredopoliara sa bude čakať na výhodnú prestupovú ponuku. Keďže na tomto zozname možných odchodov sa objavila ozaj početná skupina hráčov prvého tímu, The Sun dodáva, že Lampard ich plánuje predať aj pre navýšenie rozpočtu na kúpu nových posíl. Medzi nimi je už oficiálne Hakim Ziyech z Ajaxu, no spomína sa aj Jadon Sancho (BVB), Ben Chilwell (Leicester) či Jan Oblak (Atlético Madrid).