Main Content

VIDEO: Carolina zažije „Deň rolbára“! Hrdinovi tímu sa hrnú pocty zo všetkých strán

pondelok, 24. február 2020 11:36 | Autor: Marek Ďaďo

David Ayres, Carolina Hurricanes
David Ayres, Carolina Hurricanes | zdroj: TASR, YouTube

Hokejový svet za tento víkend priniesol mnohé zaujímavé výmeny, zápasy a situácie, no najväčší rozruch spôsobil rolbár, ktorý nastúpil do bránky Caroliny Hurricanes. Vedenie organizácie sa novému hrdinovi rozhodlo venovať „deň“ a zásobujú ho aj inými poctami. 

Starostka mesta Raleigh, kde pôsobí celok Caroliny Hurricanes, oznámila, že tento utorok bude „Dňom Davida Ayresa“. Portál theScore dopĺňa, že víkendový hrdina bude zároveň čestným hosťom, ktorý rozozvučí sirénu v PNC aréne počas zápasu domácich Canes s Hviezdami z Dallasu.

Od sezóny 2008/2009 organizácia pozýva celebrity, držiteľov ročných permanentiek, alebo fanúšikov, aby aktivovali výraznú sirénu v momentoch, kedy tím vkročí na ľad na začiatku každej tretiny. 

David Ayres čelil v sobotňajšom dueli s Torontom Maple Leafs 10 strelám, pričom dokázal zneškodniť až 8 pukov. Canes nakoniec vyhrali pomerom 6:3 a bolo jasné, kto je najväčšou hviezdou stretnutia. „Krátkodobý fenomén“ sa do bránky postavil po tom, čo sa obaja brankári Caroliny v podobe Jamesa Reimera aj Petra Mrázka zranili. 

42-ročný chlapík pochádzajúci z Ontaria je rolbárom farmárskeho celku Toronta Marlies. Keď sa však naskytla príležitosť, aby ako pohotovostný gólman naskočil do zápasu NHL za Hurricanes, využil ju na výbornú. Na druhý deň už bol na tréningu u svojho zamestnávateľa, kde pôsobí 11 rokov. 

Aby toho nebolo málo, Carolina sa rozhodla predávať tričká s Ayresovým menom aj číslom, pričom výťažok z tohto predaja poputuje nadácii týkajúcej sa transplantácie obličiek a aj samotnému rolbárovi. Práve tento zákrok totiž Ayres pred 15 rokmi podstúpil.