Main Content

Sekera odohral takmer 25 minút, trojbodový návrat McDavida

pondelok, 24. február 2020 06:45 | Autor: TASR

Andrej Sekera
Andrej Sekera | zdroj: TASR

New York 24. februára (TASR) - Hokejisti Dallasu zvíťazili v zápase zámorskej NHL na domácom ľade nad Chicagom 2:1. Za domácich odohral takmer 25 minút slovenský obranca Andrej Sekera, do štatistík si zapísal jednu strelu.

Stars uspeli v šiestom z predchádzajúcich ôsmich stretnutí a na tretej priečke Centrálnej divízie zaostávajú za druhým Coloradom o jediný bod. Vo februári majú bilanciu 8-2-2, proti Blackhawks ubránili štyri z piatich oslabení. "Chalani blokovali strely a brankár Anton Chudobin predviedol skvelé zákroky. Každý k tomu prispel a s trochou šťastia máte šancu prežiť oslabenia," povedal Sekera, ktorý zblokoval dva pokusy hostí. Strelecky sa presadili Joe Pavelski a Tyler Seguin, Chudobin pridal 31 úspešných zásahov. "Odchytal ďalší solídny duel. V lige je viacero tímov, ktoré by prijali našu brankársku dvojicu. Môžeme nasadiť takzvaného náhradníka a bude chytať takto. Sme vo výbornej situácii," pochvaľoval si domáci tréner Rick Bowness na oficiálnom webe súťaže.

Hokejisti St. Louis zvíťazili na ľade Minnesoty 4:1, gólom a asistenciou k tomu prispel Oskar Sundqvist, 32 úspešných zákrokov si pripísal brankár Jordan Binnington. Blues zvíťazili štvrtýkrát za sebou a potvrdili post lídra Západnej konferencie. Počas víťaznej série prestrieľali súperov na góly 13:2. "Je dôležité, že dokážeme nájsť cesty k víťazstvu. Nepôjde to zakaždým v náš prospech, ale pripísali sme si kľúčové góly a ubránili sme kľúčové oslabenia," povedal Binnington. V predchádzajúcich troch vystúpeniach inkasoval tri góly zo 64 striel.

Po šesťzápasovej absencii zavinenej zranením stehna sa do zostavy Edmontonu vrátil Connor McDavid. Oslávil to rozhodujúcim gólom a dvoma asistenciami, Oliers zvíťazili v aréne Los Angeles 4:2. Posunuli sa na druhé miesto Pacifickej divízie o bod pred Vancouver. Hráči Vegas uspeli na klzisku Anaheimu 6:5 po predĺžení. Ich hrdinom sa stal William Karlsson, ktorý dosiahol tretí hetrik v kariére v NHL. Prerušil ním 21-zápasové strelecké suchoty. "Už sa mi to zdalo ako večnosť. Som nesmierne vďačný za moje tri góly a za naše dva body," vyhlásil Karlsson. Zásluhou rozhodujúceho zásahu Sheu Theodorea si Golden Knights pripísali šiesty triumf za sebou a figurujú na čele Pacifickej divízie o tri body pred Edmontonom.

Na čelo Metropolitnej divízie sa prepracoval Washington, ktorý doma zdolal Pittsburgh 5:3. Slovenský útočník Richard Pánik odohral v drese Capitals takmer dvanásť minút s plusovým bodom a strelou na bránku.

výsledky:

Buffalo - Winnipeg 2:1
Dallas - Chicago 2:1
New York Islanders - San Jose 4:1
)Detroit - Calgary 2:4
Minnesota - St. Louis 1:4
Los Angeles - Edmonton 2:4
Anaheim - Vegas 5:6pp