Main Content

Výmena Tatara je horúcou témou. Slovenský útočník to nerieši

piatok, 21. február 2020 10:33 | Autor: Marek Ďaďo

Tomáš Tatar/Montreal Canadiens
Tomáš Tatar/Montreal Canadiens | zdroj: TASR

Dátum 24. február sa blíži. A čím je taký významný? V NHL bola práve na tento deň stanovená uzávierka, dokedy môžu manažéri jednotlivých celkov zháňať nové posily. Jednou z najprepieranejších je aj situácia okolo Tomáša Tatara. Prestupových špekulácií spájanými s jeho osobou sa roztrhlo vrece, ale slovenský útočník vraj tieto zvesti absolútne nerieši. 

Montrealu sa nedarí podľa predstáv a aj to je jeden z dôvodov, prečo sa povráva, že by kabínu Canadiens mohol opustiť aj Tomáš Tatar. Ten sa však podľa oficiálnych stránok NHL takýmito vecami nezaoberá. „Snažím sa tieto veci vytesniť, ale samozrejme by sme si priali byť na lepšom mieste, než sme teraz. Musíte však vyjsť na ľad, hrať a bojovať, bojovať za vaše logo,“ povedal 29-ročný krídelník. 

Rodák z Ilavy má kontrakt podpísaný do konca sezóny 2020/2021. Z platového rozpočtu Canadiens ukrajuje 4,8 milióna dolárov, pričom zvyšných 500 tisíc sa pripočítava Zlatým Rytierom z Vegas, odkiaľ prišiel v roku 2018. Montreal svoj očakávaný výpredaj načal už v utorok, kedy sa za voľbu v druhom kole tohtoročného draftu a podmienenú voľbu v 4. kole draftu 2021, sťahoval do St. Louis obranca Marco Scandella.

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

Tatar s 55 bodmi (21 + 34) v 63 zápasoch vedenie klubovú produktivitu a na preduzávierkovom trhu je určite chceným artiklom. „Aby som bol úprimný, skutočne nechcem aby generálny manažér prišiel za mnou a chcel sa rozprávať. Snažím sa hrať moju hru a sústrediť sa na tím, a ak sa niečo stane, tak to je spôsob, akým funguje biznis.“

„Z mojej prvej výmeny som si odniesol skúsenosť. Teraz sa toho priveľmi neobávam. Je to len súčasť biznisu. Prvá výmena vás naučí, ako to chodí. Môže sa stať hocičo. Nikto nie je v bezpečí a vždy to závisí na ponuke a na tom, čo sa rozhodne urobiť manažér alebo organizácia v určitom okamihu,“ zakončil svoje reč Tatar.