Main Content

Reakcia Mateja Liptáka po skvelom dvojzápase proti Veľkej Británii

sobota, 8. február 2020 07:50 | Autor: TASR

Matej Lipták
Matej Lipták | zdroj: TASR

Bratislava 7. februára (TASR) - Slovenské tenistky sú blízko k postupu na aprílový finálový turnaj Pohára federácie v Budapešti. Po úvodných dvojhrách kvalifikačného duelu svetovej skupiny totiž vedú na antuke v bratislavskom NTC nad Veľkou Britániou 2:0.

O druhý piatkový bod pre slovenské farby sa zaslúžila tímová jednotka Viktória Kužmová, ktorá v dramatickom takmer trojhodinovom zápase zdolala britskú dvojku Hariett Dartovú 6:7 (3), 6:3, 7:5. Kužmová môže v sobotu v prípade víťazstva nad Heather Watsonovou spečatiť triumf tímu kapitána Mateja Liptáka.

Kužmová po zápase priznala, že sa na kurte necítila dobre. "Bola som prechladnutá. V uplynulých dvoch dňoch som asi vypila viac čajov ako počas celého života. Fed Cup je pre mňa asi zakliaty. Vlani som nemohla nastúpiť proti Lotyšsku v Rige pre pľuzgier, teraz som zasa chorá. O to som radšej, že sa mi podarilo tento náročný zápas vyhrať," uviedla indisponovaná Kužmová v prvej reakcii pre RTVS.

Slovenský kapitán Lipták označil druhý slovenský bod za mimoriadne dôležitý. "Bol to bláznivý zápas. Viki nebola vo svojej koži herne ani mentálne. Bola premotivovaná hlavne pri gemoch na returne. Nebol na to pritom dôvod, lebo svoje servisy si dlho vyhrávala suverénne. Som veľmi rád, že napriek všetkému tento zápas vyhrala. Vydreté víťazstvá bývajú niekedy najkrajšie, dokážu tenistu posunúť a naštartovať. Uvidíme, či bude schopná nastúpiť aj v sobotu. Je to naša jednotka, ktorá má svoje kvality. Ak by nemohla hrať, pripravené sú ďalšie dievčatá."

Lipták nešetril slovami chvály na adresu Schmiedlovej, ktorá v úvodnom singli zdolala britskú jednotku Heather Watsonovú 6:2, 6:3. "Kaja odohrala možno jeden z najlepších fedcupových zápasov. Urobila iba tri nevynútené chyby, strategicky hrala veľmi dobre, odvážne. Systém jej hry Watsonovej nesedel. Bolo to o tom, či Kaja udrží vysokú úroveň svojej hry a či sa nezľakne atmosféry. Zvládla to skvele. Výborne servovala, čo je pre ňu veľmi dôležité."