Main Content

Barcelona alebo Manchester? Bruno Fernandes sa musí rozhodnúť

streda, 29. január 2020 09:56 | Autor: Timotej Gašper

Bruno Fernandes
Bruno Fernandes | zdroj: TASR

Portugalský futbalista sa bude musieť v nasledujúcich dňoch rozhodovať medzi dvoma lukratívnymi ponukami.

Počas celého januára sa aktívne rieši prestupová sága okolo portugalského záložníka, Bruna Fernandesa. Hviezdny kapitán Sportingu Lisabon bol s prestupom spájaný už v lete 2019, no vtedy k zmene dresu nedošlo a čakalo sa, že všetko sa skompletizuje už začiatkom zimného prestupového okna. Do konca januárového prestupového termínu však momentálne ostávajú už len necelé tri dni, čo celú situáciu tlačí k rozuzleniu. A čo viac, Manchestru United sa do cesty priplietla aj Barcelona

Portugalský reprezentant je vo veku 25 rokov vysoko hodnoteným ofenzívnym stredopoliarom, za ktorého mal Manchester United ponúknuť až 60 miliónov eur. Klub z Old Trafford nutne zháňa posily, pričom jednou z najpotrebnejších pozícií na posilnenie je ofenzívny tvorivý stredopoliar, ktorý dokáže posúvať aj dirigovať hru smerom dopredu. Podľa Sky Sports mala prestupová čiastka vyhovovať obom klubom, no predbežné rokovania ohľadom možného prestupu sa pozastavili na dovedna nevyjasnenom dôvode. Ďalšou komplikáciou by mohol byť fakt, že do boja sa pustila aj Barcelona.

Katalánci chcú prevýšiť ponuku Manchestru United a Sportignu vyhovieť v tom, že ich kapitána im ponechajú do konca aktuálnej sezóny. Agent Bruna Fernandesa, renomovaný Jorge Mendes, sa vyjadril, že jeho hviezdny klient zmení dres buď v januári a ak to náhodou nevyjde, určite k tomu dôjde v lete 2020. Na základe správy od uznávaného futbalového novinára, Fabrizia Romana, sa Bruno Fernandes už v nasledujúcich hodinách stane posilou Manchestru United, ktorý zaplatí Sportingu 55 miliónov eur plus 15-25 miliónov eur v dodatočných bonusoch.