Main Content

Bitka na tréningu Chicaga. Toews si vzal do parády dlhoročného spoluhráča

streda, 22. január 2020 08:42 | Autor: Marek Ďaďo

Hráči Chicago Blackhawks
Hráči Chicago Blackhawks | zdroj: TASR

Najúspešnejšiemu celku uplynulej dekády NHL sa v poslednom období vcelku darí. Chicago má stále možnosť postúpiť do play off a jeho výkony rozhodne nepatria medzi tie zlé. V tejto fáze sezóny je dôležité, aby tím držal spolu, no na ich poslednom tréningu sa strhla šarvátka. Jej aktérov by však správne tipoval iba málokto. 

Podľa správ Jimmyho Greenfielda z Chicago TribuneMarka Lazerusa z portálu The Athletic sa na utorkovom tréningu Chicaga v United Center spustila bitka. Jej účastníkmi boli kapitán Jonathan Toews a jeho dlhoročný spoluhráč Duncan Keith. Medzi oboch kohútov museli vstúpiť ľudia z trénerského tímu aj hráči. 

„Jonathan Toews a Duncan Keith sa počas ranného rozkorčuľovania iba naťahovali. Toews pridržiaval Keitha na ľade a vyzliekol mu takmer celý dres. Rozdelil ich asistent trénera Sheldon Brookbank. Pár hokejok zaklepalo o ľad a potom sa vrátili späť do tréningu. Bolo to... zaujímavé,“ napísal v svojom príspevku Lazerus. 

„Nevidel som čo tomu predchádzalo a nemôžem povedať či to bolo hrané, ale vyzeralo to realisticky,“ okomentoval situáciu Greenfield. Celú šarvátku nakoniec vysvetlil aj samotný Toews: „Bol to iba priateľský wrestling. To bola celá pointa ranného rozkorčuľovania, aby sme sa pripravili na zápas. Teraz sme pripravení.“

Treba dodať, že záver „bitky“ vyzeral skutočne dôveryhodne (video celej šarvátky doposiaľ nebolo zverejnené). Priveľmi by nám však nesedelo, že by sa Toews s Keithom skutočne pobili. Obaja sú spoločne v jednom tíme už 13. sezónu a 3-krát sa radovali zo zisku Stanley Cupu. Chicago sa momentálne nachádza na 10. mieste v západnej konferencii a na play off strácajú iba 3 body.