Main Content

NÁVRAT KRÁĽA: Conor McGregor je späť a pripravený opäť ovládnuť hru

nedeľa, 19. január 2020 11:39 | Autor: Jakub Vaverka

Conor McGregor
Conor McGregor | zdroj: UFC Instagram

Conor McGregor je späť. Írsky bojovník sa vrátil do kolotoča UFC. Jeho comeback trval presne 40 sekúnd. Toľko mu stačilo na to, aby poslal Donalda Cerroneho k zemi.

Štyridsať sekúnd. Toľko stačilo Conorovi McGregorovi na to, aby pri svojom návrate zdolal Donalda Cerroneho. Comeback írskeho MMA bojovníka do UFC bol dlho očakávanou udalosťou, samotný zápas v Las Vegas začal približne o pol siedmej ráno nášho času. Sledovali ho milióny priaznivcov po celom sveta a i keď celé predstavenie netrvalo ani jednu minútu, treba objektívne priznať, že priaznivci si prišli na svoje.

McGregor na populárneho Cowboya vybehol od prvého momentu a nedal mu šancu vydýchnuť. Útočil rukami, útočil aj nohami. Nečudo, že svojho súpera v prvom kole knokautoval a vrátil sa tak, ako to vie len on – vo veľkom štýle. The Notorious pôsobil inak, ako doteraz. Pôsobil zrelšie, pôsobil rozumnejšie a vyhýbal sa prehnaným verbálnym útokom na svojich súperov. 

Po KO Cerroneho to už bolo z Írovej strany sebavedomejšie. „Každý z tých hlupákov, ktorí majú plné ústa rečí, to už chápu,“ zakričal Conor počas pozápasového rozhovoru v oktagone. „Páči sa mi táto kategória, cítim sa naozaj dobre. Cítim sa vo forme. A to neverím, že som späť tam, kde som bol predtým,“ zhodnotil svoje pocity.

Rodák z írskeho Dublinu upravil svoju bilanciu na 22 výhier a 4 prehry. Špekulovalo sa o tom, že McGregor pri comebacku jednoducho nemôže prehrať, pretože by to pre samotného bojovníka aj pre UFC malo zničujúce následky. Priebeh zápasu však diskusie absolútne rozmetal, The Notorious presvedčil aj posledných skeptikov, že to myslí vážne.

Všetkým je totiž jasné, že Ír už nerobí šport pre peniaze. V minulosti vyhral, čo mohol, okrem toho sa stal marketingovou superstar a rozbehol medzinárodný biznis s whisky. Finančne je na tom naozaj fantasticky. Chce však športovému svetu dokázať, že aj keď už má 31 rokov, stále „to“ v sebe má a má bojových športom, čo ponúknuť. 

Vzhľadom na to, že duel skončil už po štyroch desiatkach sekúnd, Conor je prakticky pripravený na ďalšieho súpera. Povráva sa, že do kolotoča UFC by sa mohol vrátiť už v marci alebo v apríli. Doposiaľ sú to len dohady. A kto by mohol byť jeho ďalším súperom?

Hovorí sa predovšetkým o dvoch menách – Kamaru Usman Jorge Masvidal. Neprajníci tvrdia, že nech už Conor nastúpi proti ktorémukoľvek z tejto dvojice, prehrá. Sám Ír im rád dokáže, že sa aj v tomto prípade mýlia.

Nech už tohto prostorekého írskeho MMA fightera čaká v oktagone ktokoľvek, nech už jeho ďalší zápas bude kedykoľvek, podstatné je, že je späť. A je späť štýlovo, spôsobom sebe vlastným. McGregor avizoval, že má na rok 2020 veľké plány a dnes nadránom ich začal napĺňať. A kto ho sleduje dlhodobo, tak vie, že nezvykne hovoriť iba tak do vetra.

Vitaj späť, The Notorious.