Main Content

Slovák so šancou na prvé kolo draftu NHL. Slafkovský je podstatne lepší ako rovesníci

piatok, 17. január 2020 10:48 | Autor: Marek Ďaďo

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: finnishjuniorhockey.com

Už je to nejaký čas, kedy sme sa naposledy mohli sústrediť na nejakého mladého slovenského hráča, ktorý by mal predpoklady na prvé kolo draftu zámorskej NHL. Ako sa však zdá, na obzore sa črtá nová nádej. Juraj Slafkovský je hokejistom, na ktorého si bude treba dávať pozor. 

Juraj Slafkovský má iba 15 rokov. Narodil sa 30. marca 2004 v Košiciach, ale aj napriek svojmu nízkemu veku udivuje podstatne starších spoluhráčov. Pred aktuálnou sezónou sa presunul do známeho fínskeho mužstva TPS Turku, kde nastupuje v tíme do 18 rokov. Svojimi výkonmi si však vyslúžil pozvánku do juniorky!

Slovenský útočník pozbieral v doterajšom priebehu ročníka skvelých 43 bodov (19 + 24) v 31 zápasoch a nachádza sa na 7. priečke v tabuľke produktivity. Je suverénne najproduktívnejším chlapcom svojho tímu a na lídra celkového rebríčka stráca iba 6 bodov. Medzi hráčmi do 16 rokov dominuje a druhý Fín Jere Lassila má naňho 10-bodové manko. 

Ako na svojom Twitteri informoval slovenský novinár Jakub Homoľa, Slafkovský už dnes o 17:30 nastúpi na prvý zápas TPS Turku proti JYP Jyväskylä. „Po Janim Nymanom bude druhým hráčom ročníka 2004, ktorý odohrá v Nuorten SM-Liiga (juniorská fínska najvyššia súťaž) zápas v tejto sezóne,“ napísal Homoľa vo svojom príspevku. 

Iste viete, že skauti sa okolo talentovaných hráčom motajú už v mladom veku. Známa organizácia ISS ho umiestnila na zoznam 10 najväčších talentov pre draft NHL v roku 2022 (9. priečka), čo si rozhodne zaslúži pozornosť. Treba veriť, že sa Slafkovský bude neustále zlepšovať a že počas nadchádzajúcich rokov o ňom budeme môcť písať v oveľa väčšom merítku.