Main Content

Timo Werner prehovoril o prestupe do Premier League

štvrtok, 16. január 2020 15:46 | Autor: Timotej Gašper

Timo Werner
Timo Werner | zdroj: TASR

Nemecký útočník sa po dlhej dobe mlčania vyjadril smerom k odchodu do anglickej Premier League. 

Nemecký reprezentant je s prestupom spájaný už od leta 2019, kedy sa oň bilo viacero prestížnych veľkoklubov vrátane Realu Madrid, Bayernu či Manchestru United. Sezóna 2019/2020 mala byť podľa pôvodnej Wernerovej zmluvy poslednou v RB Lipsko, no podpisom vylepšeného kontraktu z augusta 2019 si navýšil platové podmienky a hlavne to sťažil potenciálnym záujemcom. Počas jesene sa Timo prezentoval v perfektnej forme, za ktorú hovorí 23 gólov a 10 asistencií, čo znova naštartovalo záujem z viacerých strán. 

V rozhovore pre nemecký Bild sa Werner vyjadril ohľadom prestupu do Premier League, s ktorým je od októbra 2019 veľmi intenzívne spájaný. Spomínal sa záujem Chelsea, Manchestru United aj Tottenhamu, pričom všetci traja záujemcovia boli ochotní zaplatiť astronomickú čiastku. „Premier League je bez debát najzaujímavejšia liga na svete, o tom nemusíme diskutovať. Je ozaj pozoruhodné sledovať anglické kluby ako hrajú v Premier League. Premier League je najzaujímavejšia, no momentálne nemám túžbu po zmene dresu,“ uviedol Timo Werner na pravú mieru všetky špekulácie ohľadom jeho odchodu z Lipska. 

Východonemecký celok má výborne rozohranú sezónu, keďže aktuálne zimujú na 1.mieste v tabuľke Bundesligy a v Lige majstrov ich čaká osemfinále proti Spurs. Aj preto je zimný prestup Wernera veľmi málo pravdepodobný až nemožný, čo potvrdil aj športový riaditeľ Lipska, Markus Kroesche. „Neprišiel som na veľa dôvodov, prečo by mal Timo vôbec odchádzať z nášho klubu. Máme mladý harmonický tím, skvelého trénera aj infraštruktúru a hráme Ligu majstrov. V lete s nami predĺžil zmluvu, čím potvrdil, že má záujem o ďalšiu spoluprácu rovnako ako my,“ povedal Kroesche v interview pre Bild.