Main Content

Game of Cavani: Do bitky sa pustili 4 veľkokluby

štvrtok, 16. január 2020 14:48 | Autor: Timotej Gašper

Edinson Cavani
Edinson Cavani | zdroj: TASR

Edinson Cavani môže už v januári opustiť parížsky Saint-Germain, pričom záujem o jeho služby majú štyria európski giganti z Anglicka aj Španielska. 

Zimné prestupové okno prinieslo už viacero zaujímavých respektíve veľkých prestupov, ktorých počet sa v nasledujúcich týždňoch môže rázne navýšiť. Jedným z nich môže byť aj zmena dresu v podaní Edinsona Cavaniho, ktorý odrátava pod Eiffelovou vežou svoje posledné dni. Uruguajský útočník prišiel do PSG ešte v lete 2013 z Neapola a za ostatných takmer osem rokov dokázal streliť 198 gólov v 293 zápasoch, čím sa drží na 1.mieste v historickej tabuľke najlepších strelcov klubu. 

Teraz je však 32-ročný uruguajský reprezentant spájaný s odchodom, keďže v kádri PSG má konkurenciu v podobe Mbappého respektíve Icardiho či Neymara. Cavaniho herný priestor sa na jeseň 2019 znižoval aj kvôli zdravotným problémom, ktoré ho sprevádzali pomerne často. Ako teda informuje The Sun, o Edinsona sa začali zaujímať kluby, ktoré nutne zháňajú skúseného útočníka. K Atléticu Madrid, Manchestru UnitedChelsea sa po novom pridal aj Tottenham, ktorý bude pár mesiacov bez Harryho Kanea. Najbližšie k zisku juhoamerického bombardéra má podľa správy od The Sun madridské Atlético, ktoré dáva v tomto ročníku až žalostne málo gólov.

Cena za čoskoro 33-ročného zakončovateľa má činiť približne 30 miliónov eur, pričom uvedení záujemcovia sa budú snažiť rokovať o prestupovej čiastke respektíve ju znížiť ako sa len bude dať. Každý z uvedených klubov potrebuje v zime priviesť útočníka so skúsenosťami a Cavani sa aktuálne javí ako veľmi vhodná alternatíva či pre La Ligu, ale aj pre Premier League.