Main Content

Hviezda Detroitu oľutovala svoje slová o zápase hviezd

pondelok, 13. január 2020 09:12 | Autor: Marek Ďaďo

Dylan Larkin
Dylan Larkin | zdroj: TASR

All Star víkend nie je pre hráčov práve najobľúbenejšou záležitosťou. Namiesto „pobehovania“ po akcii organizovanej Národnou hokejovou ligou by si väčšina z nich oveľa radšej užila krátku dovolenku a chvíľu oddychu. Takýto postoj na konci roku zaujal aj Dylan Larkin, ktorý však svoje vtedajšie slová oľutoval.

Momentálne druhý najproduktívnejší hráč trápiaceho sa Detroitu Red WingsDylan Larkin, sa 31. decembra minulého roka vyjadril, že namiesto nominácie na víkend hviezd by radšej dostal nejaké dni voľna. „V tom momente som povedal to, čo som povedal, ale veľmi to ľutujem,“ cituje rýchlonohého útočníka portál theScore

„Nechcel som zneuctiť ligu. Cítim sa však, že som to urobil a zneuctil som aj Detroit Red Wings. Mojím primárnym cieľom ako hráča v štáte Michigan je reprezentovať seba samého, Detroit Red Wings a byť dobrý príkladom pre deti. Cítim to tak, že som ním nebol a ospravedlňujem sa za to.“ 

Po tom, čo Larkin minulý mesiac vyjadril svoj názor, sa na jeho hlavu spustila vlna kritiky. Medzi prvými, ktorí verejne hviezdu Red Wings skritizovali, bol aj Brian Burke z kanálu Sportsnet. „Dlžím im to. Nechcel som, aby sa z toho stala taká veľká vec. Počul som, čo Brian Burke povedal a mám voči nemu veľký rešpekt. Mal právo to povedať. Mal by som viac rešpektovať tento tím, organizáciu a spoluhráčov,“ karhal sa Larkin. 

23-ročný útočník v tejto sezóne zaznamenal 30 bodov (11 + 19) v 46 zápasoch zámorskej NHL. Od svojho kontroverzného vyjadrenia ťahá Larkin 6-zápasovú bodovú šnúru, počas ktorej si pripísal 2 góly a 4 asistencie.