Main Content

McGregor zarobí poriadny balík. Dostane dvojnásobne viac ako Cerrone

sobota, 11. január 2020 08:20 | Autor: Marek Ďaďo

Conor McGregor
Conor McGregor | zdroj: TASR

Už 18. januára nás čaká prvý UFC galavečer v tomto kalendárnom roku a do hlavného zápasu sa postaví rovno najväčšia MMA hviezda histórie. Conor McGregor vždy zo svojich zápasov dokázal vyťažiť poriadny balík a inak tomu nebude ani tentokrát. Za zápas s Donaldom Cerronem zinkasuje podstatne viac ako jeho súper. 

Na serveri Essentially Sports sa uvádza, že McGregor za zápas s Khabibom Nurmagomedovom zarobil 3 milióny USD. V stretnutí s Donaldom „Cowboyom“ Cerronem by si mal írsky bojovník prísť na ešte vyššiu sumu. UFC údajne svojej najväčšej superhviezde zaplatí 5 miliónov dolárov.

Cerrone sa platom svojmu sokovi rozhodne nemôže rovnať. Aj keď 2 milióny USD určite nie sú na zahodenie, ide o podstatne nižšiu čiastku. Možný 50 tisícový bonus za zápas alebo výkon večera je tak v porovnaní s ich odmenou za súboj takmer zanedbateľným číslom. 

Nie je novinkou, že práve McGregor je pre UFC najzárobkovejším bojovníkom a to platí aj pre platformy, kde si musíte za sledovanie zápasov zaplatiť (pay-per-view). Jeho najbližšie stretnutie vás vyjde na takmer 65 dolárov. To už je veru pekná čiastka. 

„The Notorious“ počas svojho pôsobenia v najprestížnejšej organizácii sveta zarobil už okolo 12 miliónov USD, a to nepočítame zápas s Floydom Mayweatherom. Súboj s Eddiem Alvarezom mu vyniesol 3 milióny dolárov a rovnakú čiastku zarobil aj za odvetný duel s Nateom Diazom. Chlapík si skrátka žije v bavlnke.