Main Content

Ako by vyzeral tím Európy v roku 2020? Slovákov by bolo menej

streda, 8. január 2020 11:24 | Autor: Marek Ďaďo

Tím Európy 2020 - ilustračný
Tím Európy 2020 - ilustračný | zdroj: TASR

Svetový pohár v roku 2016 bol zaujímavým obnovením projektu, ktorý aspoň z časti uchlácholil fanúšikov predtým, ako hviezdam NHL nebol povolený štart na olympijských hrách. Vo vtedajšom výbere Európy sa ocitlo hneď niekoľko Slovákov. Ako by tím poskladaný z hráčov zo starého kontinentu vyzeral dnes?

Na túto otázku sa pokúsil odpovedať renomovaný novinár portálu The AthleticScott Burnside. V roku 2016 sa na turnaji predstavilo hneď 6 slovenských zástupcov (Jaroslav HalákZdeno CháraAndrej SekeraMarián GáboríkMarián Hossa a Tomáš Tatar). Teraz by sa však podľa Burnsidea vošli do výberu iba traja naši hokejisti. 

Zámorskí redaktor ponechal v mužstve Zdena Cháru a Tomáša Tatara, ku ktorým sa pridal Erik Černák. Vcelku prekvapivo vo výbere absentuje Jaroslav Halák, ktorý sa na turnaji prezentoval vo výbornom svetle. Ťahúňom tímu by mal byť bezpochyby Leon Draisaitl z Edmontonu, ktorému by robili spoločnosť dve české krídla v podobe Davida Pastrňáka a Jakuba Vránu

Burnside si nemyslí, že by naši susedia mali na ďalšom Svetovom pohári vlastný tím, a tak na krídlo druhého útoku umiestnil Jakuba Voráčka a na druhú stranu nášho Tomáša Tatara. Centra by im robil Anže Kopitar. Útok by mohli vytvárať aj mená ako Nikolaj EhlersTomáš HertlTimo MeierLars EllerDavid Krejčí a Mats Zuccarello

Slováci sa ešte objavili v tretej obrannej formácii. Zdeno Chára spoločne s Erikom Černákom by mali dopĺňať defenzívne dvojice Roman Josi - Radko Gudas a Michal Kempný - Filip Hronek. Do brány sa môže s určitosťou postaviť Frederik Andersen, ale na zváženie by bol Philipp Grubauer. Je zaujímavé, že si Burnside nemyslí, že by si nomináciu zaslúžil aj Halák. Súhlasíte s takýmto výberom?

Útok
LWCRW
Jakub Vrána (Washington Capitals)Leon Draisaitl (Edmonton Oilers)David Pastrňák (Boston Bruins)
Tomáš Tatar (Montreal Canadiens)Anže Kopitar (Los Angeles Kings)Jakub Voráček (Philadelphia Flyers)
Nikolaj Ehlers (Winnipeg Jets)Tomáš Hertl (San Jose Sharks)Timo Meier (San Jose Sharks)
Lars Eller (Washington Capitals)David Krejčí (Boston Bruins)Mats Zuccarello (Minnesota Wild)
Obrana
LDRD
Roman Josi (Nashville Predators)Radko Gudas (Washington Capitals)
Michal Kempný (Washington Capitals)Filip Hronek (Detroit Red Wings)
Zdeno Chára (Boston Bruins)Erik Černák (Tampy Bay Lightning)
Brankári
Frederik Andersen (Toronto Maple Leafs)
Philipp Grubauer (Colorado Avalanche)