Main Content

Zlatanov domino efekt štartuje: Mieri Piatek do Premier League?

pondelok, 6. január 2020 13:12 | Autor: Timotej Gašper

Zlatan Ibrahimovič
Zlatan Ibrahimovič | zdroj: TASR

Príchod legendárneho útočníka do Milána zrejme naštartuje sériu ďalších prestupov. 

Zlatan Ibrahimovič ešte v roku 2019 oznámil, že končí svoje pôsobenie v zámorskej MLS a z LA Galaxyprestúpi späť do Európy. Hovorilo sa o viacerých celkoch, pričom špekulácie neobišli ani rodné Malmo, Manchester United, Everton, Neapol či AC Miláno. A práve posledný menovaný celok sa stal pre švédskeho veterána staro-novým pôsobiskom. Milánske AC je veľmi ďaleko od svojich slávnych rokov a v aktuálne prebiehajúcej sezóne trú biedu. Rozloženú, necelistvú hru a mentálne slabý káder tak má od začiatku januára nový impulz v podobe Zlatana, ktorý je azda poslednou možnosťou, ako aspoň priemerne zachrániť sezónu. 

Príchod 38-ročného útočníka však podľa plátku The Sun signalizuje viacnásobný pohyb na prestupovom trhu. Domino efekt štartuje u Zlatana a hneď po ňom sa ujme poľského útočníka Krzysztofa Piateka. The Sun informuje, že Piatek má namierené do Premier League, kde naň čaká tréner Steve Bruce z Newcastlu United. Poliak prišiel do AC Miláno presne pred rokom po raketovej jesennej forme, v ktorej pokračoval aj na jar 2019. Od začiatku tejto sezóny však strelil len 4 góly a jeho náhly nárast kvality sa začína pomaly prirovnávať k jednosezónnemu zázraku. 

Krzysztof Piatek
Krzysztof Piatek | zdroj: TASR

 

Piatek však disponuje fyzickou zdatnosťou, ktorá ho predurčuje na úspech aj v Premier League, kde hľadá útočníka viacero celkov. Podľa The Sun je však najbližšie práve Newcastle, ktorý hľadá v januári novú palebnú silu. Letná 40 miliónová posila, Joelinton, sa nechytila podľa predstáv a teda sa rieši jeho situácia. Domino efekt spôsobený Zlatanom sa dotkne aj Chelsea, ktorá plánuje kúpu útočníka a teda má v pláne „zbaviť sa“ Oliviera Girouda, o ktorého taktiež prejavil záujem Newcastle. Záležať však bude na tom, pre ktorého hráča sa rozhodne vedenie „The Magpies“.