Main Content

90min.com: Milan Škriniar môže byť nástupcom Gerarda Piquého

piatok, 3. január 2020 09:51 | Autor: Jakub Vaverka

Milan Škriniar
Milan Škriniar | zdroj: TASR

Nie je tajomstvom, že slovenský obranca Milan Škriniar patrí v tomto období medzi najžiadanejších stopérov na futbalovom trhu. 

Milan Škriniar má s Interom Miláno platný kontrakt do roku 2023. Portál Transfermarkt aktuálne udáva jeho trhovú cenu na hranici 60 miliónov eur. Ale všeobecne sa očakáva, že ak by slovenský obranca San Siro opustil, bolo by to za čiastku, ktorá by atakovala sedemdesiat až osemdesiat miliónov eur.

Záujemcom o služby bývalého hráča Sampdorie Janov či MŠK Žilina by mohla byť podľa portálu 90min.com španielska Barcelona. „Gerard Piqué mladnúť nebude a Barca musí nájsť náhradu. Clement Lenglet a Samuel Umtiti budú bojovať o miesto v zostave FCB, ale Slovák by mohol byť vhodným nástupcom Piquého,“ píšu britskí novinári. 

„Slovenský reprezentant je hráčom, ktorý by sa typologicky hodil do FC Barcelona. Barca by ale na jeho príchod musela minúť poriadny balík peňazí. Na lopte je pokojný, ale v prípadoch sa nebojí aj zariskovať,“ domnieva sa portál 90min.com.

Škriniar svoju budúcnosť komentovať nezvykne, ale faktom je, že tréner Interu Miláno Antonio Conte by si želal, aby „Škrinka“ ostal v jeho mužstve čo najdlhšie. Ešte k tomu v období, kedy čierno-modrí bojujú o majstrovský titul v Serie A.