Main Content

V Detve videli diváci až desať gólov, z víťazstva sa tešili Trenčania

sobota, 28. december 2019 20:06 | Autor: TASR

hokejisti Dukla Trenčín
hokejisti Dukla Trenčín | zdroj: TASR

Detva 28. decembra (TASR) - Hokejisti Detvy prehrali v sobotu v 35. kole Tipsport Ligy doma s Trenčínom 3:7.

Trenčín išiel do vedenia v 5. minúte po rýchlej strele Hecla, Detva ale v prvej tretine skóre otočila. V 14. minúte v presilovke vyslal tvrdú strelu Sýkora a puk po teči Šišovského skončil v sieti hostí. Ešte pred prvou sirénou dostal Detvu do vedenia Čacho podarenou strelou.

V druhej tretine najprv prečíslenie domácich zvýšenie vedenia neprinieslo, a tak sa k slovu dostala Dukla. V 31. minúte skvelú individuálnu akciu blafákom vyriešil Lapšanský a onedlho otočil skóre Chromiak. Pomohol mu chybou brankár Petrík, ktorému vzal puk Balán a Chromiak pred prázdnou bránkou už nemohol zaváhať. Na rozdiel dvoch gólov zvýšil v 36. minúte Bartovič, ktorý tečoval strelu McCormacka od modrej čiary.

V 44. minúte Mikyska ukázal rýchlosť aj šikovnosť, prenechal puk Aldersonovi, ktorý pohotovo zvýšil na 5:2. Detva vystriedala brankárov, ale Bátory kapituloval v 48. minúte, keď Dukla po tvrdej strele McCormacka využila presilovku. Potom mali početnú výhodu aj domáci a využil to Král, ktorý znížil na 3:6. Duklu to nepribrzdilo a Hecl v 58. minúte uzavrel skóre duelu strelou spomedzi kruhov. 

HC 07 WPC Koliba Detva - Dukla Trenčín 3:7 (2:1, 0:3, 1:3)

Góly: 14. Šišovský (Sýkora, Andersons), 19. Čacho (F. Fekiač, Sýkora), 54. Král (Podešva) - 5. Hecl (Valach, Bartovič), 31. Lapšanský, 33. Chromiak (Balán), 36. Bartovič (McCormack, Sojčík), 44. Alderson (Valach, Štach), 48. McCormack (Mikyska, Balán), 58. Hecl (Bartovič, Sojčík). Rozhodovali: Výleta, Kalina - Orolin, Bogdaň, vylúčení: 4:6 na 2 min, navyše Sládok (Trenčín) na 10 min za vrazenie na mantinel, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 714 divákov.

Detva: Petrík (44. Bátory) – Andersons, Chovan, F. Fekiač, Golian, Török, Gachulinec, Lalík – J. Sýkora, Čacho, Šišovský - Král, Podešva, Ščurko – Žilka, Valent, Gašpar – Ľupták, V. Fekiač, Čenka

Trenčín: Valent - Starosta, McCormack, Štach, Bokroš, Kajínek, Sládok, Dúžek, Haščák - Bezúch, Mikyska, Alderson - Hecl, Valach, Bartovič - Lapšanský, Balán, Sojčík - Maniaček, Deneš, Chromiak