Main Content

Taliansky prestup zimy? Inter je blízko prvej zimnej posily

piatok, 27. december 2019 13:21 | Autor: Timotej Gašper

Inter Miláno
Inter Miláno | zdroj: S7

Milánsky klub môže v januári skompletizovať prestup, ktorý značne zatrasie prestupovým trhom v Serii A.

V lete 2019 sa Interu ujal tréner Antonio Conte, ktorý dovedna odvádza perfektnú prácu. Káder si prestaval podľa vlastnej predstavy, trojčlennú obranu postavil na našom Milanovi Škriniarovi a doviedol mená ako Barella, Lukaku, Biraghi, Alexis či Lazaro. Po prvej polovici je klub zo San Sira na 1.mieste v tabuľke Serie A pred Juventusom, pričom oboch gigantov delí len skóre. Inter síce nepostúpil do osemfinále Ligy majstrov, no tým pádom sa automaticky stal jedným z najväčších ašpirantov na triumf v Európskej lige, kde ich čaká ešte viac zápasov. Conte tak aj z tohto dôvodu siahol podľa Gazzetta dello Sport po možnosti zimného rozšírenia kádru. Prvou posilou sa podľa talianskeho plátku môže čoskoro stať Dejan Kulusevski, jeden z najväčších talentov moderného futbalu. 

Kulusevski je síce rodák zo Štokholmu, no jeho korene aj druhá národnosť sú v Severnom Macedónsku. Nadaný krídelník začínal v klube Bromma, pričom do Talianska sa presunul ešte v lete 2016 ako 16-ročný. V Atalante z neho postupne rástol hráč schopný uchytiť sa v seniorskom futbale, čo dokazoval najmä v mládežníckej Primavere. Keďže klub z Bergama disponuje silným kádrom, všetky strany sa rozhodli pre jeho hosťovanie v Parme. Z takmer neznámeho hráča s potenciálom sa rázom stala ostro-sledovaná hviezda, ktorá dokázala v krátkom období zaknihovať 4 góly a pridať aj 7 asistencií. Vo veku 19 rokov sa teda okolo Dejana zbehla hŕstka klubov, ktoré boli ihneď pripravené získať ho. 

Podľa Gazzetta dello Sport sa o mladú hviezdu talianskej ligy zaujímali Juventus, Inter, AC Miláno, AS Rím i Lazio, pričom sa písalo aj o viacerých zahraničných kluboch. Ten istý plátok dodáva, že najbližšie má byť momentálne Inter, ktorý má mať za sebou už aj prvotné rokovania ohľadom dostupnosti Dejana Kulusevskeho.