Main Content

Juventus a Inter zvedú boj o talianske superhviezdy

sobota, 21. december 2019 16:46 | Autor: Timotej Gašper

Inter Miláno, Juventus Turín
Inter Miláno, Juventus Turín | zdroj: Koláž

Dvaja giganti na vrchole Serie A sa v januári pobijú o dve mladé talianske hviezdy, ktoré predstavujú obrovský potenciál. 

Sezóna 2019/2020 je z pohľadu talianskej Serie A jednou z najzaujímavejších za posledné roky. Dominanciu Juventusu sa rozhodol nadlomiť milánsky Inter, ktorého sa v lete ujal tréner Antonio Conte. Celkovo sa však posilnilo viacero klubov a tesne pred zimnou prestávkou je tabuľka najvyššej talianskej futbalovej súťaže ozaj tesná na všetkých miestach. Reč je aj o najlepšej štvorke, ktorú od seba delí len 7 bodov. Juventus so zápasom k dobru vedenie tabuľku so 42 bodmi, pričom o zápas a tri body menej má Inter. Rímske celky Lazio aj AS Rím sú hneď za nimi s minimálnymi bodovými rozdielmi. 

Ligu teda vedú Juventus s Interom, pričom od začiatku januára to nebudú len body, o ktoré budú proti sebe usilovne bojovať. Portál Calciomercato počas víkendu informoval, že dva uvedené kluby sa na prestupovom trhu stretnú v priamom boji o zisk dvojice nadaných talianskych mladíkov, menovite to bude Sandro Tonali Federico Chiesa. Prvý menovaný je azda najžiarivejšou hviezdou nováčika z Brescie Calcio, pričom dirigent stredu zálohy púta pozornosť už od začiatku sezóny. 19-ročný stredopoliar môže v prípade prestupu stáť okolo 30 miliónov eur. 

Záujem je aj o Federica Chiesu z Fiorentiny. 22-ročný krídelník je na radare viacerých veľkoklubov z celej Európy už niekoľko sezón, no zatiaľ k výraznému posunu neprišlo. To sa môže zmeniť v januári 2020, keďže Fialky sa náramne trápia a Chiesa by mohol narýchlo nájsť pomocnú ruku v Interi respektíve Juventuse. Federico môže stáť približne 50 miliónov eur, no zálažať bude od postoja Fiorentiny. Podľa Calciomercato pôjdu oba celky primárne po Chiesovi, no ak tento plán stroskotá, pozornosť obrátia na hviezdneho tínedžera z Parmy, Dejana Kulusevskeho