Main Content

AKTUALITA: Zimná posila Liverpoolu dnes podstúpi zdravotnú prehliadku

streda, 18. december 2019 10:30 | Autor: Timotej Gašper

Liverpool FC
Liverpool FC | zdroj: YouTube

Sky Sports v stredu ráno informujú, že Liverpool je krôčik od zisku prvej zimnej posily, pričom počas stredy budú prebiehať zdravotné testy. 

Prvou zimnou posilou neohrozeného lídra Premier League bude už mnohokrát spomínaný Takumi Minamino. Japonský futbalista zaujal skautov Liverpoolu ale aj ostatných klubov počas Ligy majstrov, keďže Liverpool čelil okrem iných aj rakúskemu Salzburgu. 24-ročný japonský ofenzívny univerzál prežíva vydarené obdobie, čo potvrdzuje aj tohto-sezónnych 9 gólov a 11 asistencií. Minamino prišiel do RB Salzburg ešte v januári 2015, no očakáva sa, že po piatich rokoch uzavrie rakúsku kapitolu a zamieri do Premier League.

Hráč schopný hrať na viacerých ofenzívnych pozíciách má na trhu hodnotu okolo 25 miliónov eur, no Liverpool sa lišiacky rozhodol ako prvý aktivovať jeho výkupnú klauzulu, ktorá činí 7,5 milióna eur. Káder Jugena Kloppa síce v útočných pozíciách prekvitá kvalitou a hviezdami ako Salah, Mané, Firmino, Origi či Shaqiri, no program je náročný, zápasov veľa a nový vietor kvôli zdravej konkurencii nie je nikdy na škodu. Do stredy boli správy ohľadom Minamina a prestupu na Anfield Road v rovine špekulácií, no Sky Sports dnes ráno informoval, že japonský reprezentant podstúpi zdravotnú prehliadku počas tohto dňa a k novému tímu sa pripojí od 1.1.2020, kedy oficiálne začína prestupové obdobie.