Main Content

Prestup niekdajšieho najužitočnejšieho hráča sezóny je na spadnutie

nedeľa, 15. december 2019 13:53 | Autor: Marek Ďaďo

Taylor Hall
Taylor Hall | zdroj: TASR

Taylor Hall bol v roku 2018 vyhlásený za najužitočnejšieho hráča celej NHL. Pred touto sezónou sa jeho New Jersey výrazne posilnilo a od Diablov sa očakávali veľké výsledky. Namiesto toho sú fanúšikovia Devils sklamaní, nakoľko sa ich tím nachádza na predposlednom mieste celej súťaže. To si žiada zmeny, a je očividné, že ako prvý by si mohol pobaliť kufre práve Hall. 

Kanadský útočník nenastúpil už do posledných dvoch zápasov New Jersey a bol pasovaný do role zdravého náhradníka. Ako napísal uznávaný novinár Pierre LeBrun z The Athletic, vedenie Devils sa pravdepodobne snaží zabrániť Hallovmu možnému zraneniu, ktoré by im mohlo výrazne uškodiť pri výmene. 

V prvom zápase, v ktorom Hall nehral, boli súperom Diablov Lavíny z Colorada. A práve to je mužstvo s údajne najväčším záujmom o služby 28-ročného Kanaďana. Na stránkach sportingnews.com sa navyše píše, že Hallova taška s vybavením bola počas stretnutia videná v útrobách štadióna. Za potenciálnych záujemcov a o Hallove služby sú považované aj kluby z ArizonyMontrealuPittsburghu a Calgary

Po konci sezóny vyprší Hallov 7-ročný kontrakt, ktorý bol podpísaný ešte v Edmontone. Za túto dobu mu vyniesol 42 miliónov dolárov. Od 1. júla by sa mohol stať nechráneným voľným hráčom a pre Devils je tak nesmierne dôležité, aby zaňho dovtedy dostali aspoň nejakú náhradu. Rodák v Calgary sa v tejto sezóne predstavil v 30 stretnutiach a získal v nich 25 bodov (6 + 19). S 5-bodový náskokom je najproduktívnejším mužom v kabíne.